Met goede moed werd er afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. De eerste kans was voor de Utrechters, maar de uitstekende goalie van de Arnhemmers bracht keurig redding. Hij zou dit vaker doen deze wedstrijd.

Hierna speelde het spel zich vaker af op de helft van de Domstedelingen. Verkeerde keuzes waar en via wie op te bouwen brachten de ploeg niet over de middenlijn. En helaas ging dat gepaard met een verdedigende fout in de laatste linie waardoor de 0-1 te noteren viel.

In de rust werd een aantal zaken besproken en ook nu startte FC Utrecht O15 goed en speelde het spel zich af op de helft van Vitesse O15. Ondanks dat was het ineens 0-2 doordat een diepgaande middenvelder onvoldoende weerstand werd geboden. Een dikke streep door de rekening. De 0-3 en de 0-4 volgden ook terwijl de thuisploeg zelf ook kansen liet liggen. En zo dropen de Utrechters af met een verdiende nederlaag.

“Goed te zien was de eenheid die de ploeg uitstraalde en gezamenlijk bleef strijden tot het einde. Dat past bij FC Utrecht”, aldus trainer David Vecht. “Te weinig kansen gecreëerd en te veel kansen weggegeven. Het bleek een harde les waarvan deze ploeg zeker zal leren. Op naar een mooie trainingsweek samen waarin de punten op de i gezet gaan worden voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord O15.”