FC Utrecht O15 bekert door

04 september 2019

Ruime overwinning op Almere City FC O15 in eerste cupronde.

FC Utrecht O15 heeft zich ten koste van Almere City FC O15 geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Met liefst 6-0 werd de ploeg uit Flevoland verslagen door de Utrechters.

Onder prachtige weersomstandigheden werd op veld 7 afgetrapt. FC Utrecht O15 moest het stellen zonder de geblesseerde spelers Jesse van de Haar, Wouter Elbertse en Maik Prinsen. Ondanks dat gemis bleek al snel dat het wel goed zat voor de Utrechters. De gasten werden teruggedrongen op de eigen helft en er kwamen kansen voor de Domstedelingen. Het duurde wel even voordat de 1-0 op het scorebord kwam. De wijze waarop was magistraal. Na voorbereidend werk van Milan Paanakker was het Mateja Jovanovic die Nazjir Held op maat bediende. Held scoorde de 1-0.

In de rust werd er eenmaal gewisseld (Aidan Tross voor Gianni Adjiembaks) en het gaspedaal werd na de pauze door de ploeg van David Vecht weer onverminderd ingedrukt. Al snel volgde 2-0 door Held en werd er wederom gewisseld. Adam Tahaui en Rafik el Arguioui betraden het veld. Zij vervingen Rayyan Koubini en Nordin Bukala. Het duurde niet lang of El Arguioui kon tweemaal scoren (3-0 en 4-0) en ook Tahaui scoorde fraai met zijn rechter voet: 5-0. Het slotakkoord was fraai. Via een mooie combinatie kon Held zijn hattrick vervolmaken: 6-0.

De wedstrijd was een fraaie afspiegeling van een gedegen voorbereiding waarin de spelers samen optrokken, elkaar beter leerden kennen en elkaar hielpen. Zaterdag volgt voor FC Utrecht O15 de uitwedstrijd naar Eindhoven waar PSV O15 de tegenstander is. De aftrap is om 11.00 uur.