FC Utrecht en gemeente Woerden intensiveren samenwerking

10 september 2019

Bestaande banden worden versterkt.

Oud-voetballer en medewerker van FC Utrecht Koos van Tamelen en wethouder Arjan Noorthoek van gemeente Woerden spraken deze week namens respectievelijk FC Utrecht en de gemeente Woerden de intentie uit om meer te gaan samenwerken op maatschappelijk vlak. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met andere lokale partijen zoals Beweegteam Woerden en maatschappelijk betrokken organisaties.

Door de intentieverklaring worden de reeds bestaande banden versterkt en wordt de samenwerking tussen de betaald voetbalorganisatie en gemeente geïntensiveerd. Van Tamelen overhandigde ter ere hiervan een gegraveerde plaat die symbool staat voor de hernieuwde samenwerking.

De afgelopen seizoenen werkten FC Utrecht en de gemeente Woerden al samen, bijvoorbeeld bij het Kerstdiner waar Woerdense senioren aan hebben deelgenomen, de fanbus voor de kinderen uit de gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank en uitjes voor statushouders. Door de intentieverklaring wordt de ambitie uitgesproken nog meer binding te creëren. Zo zal FC Utrecht meer zichtbaar worden in de gemeente en zullen er maatschappelijke activiteiten georganiseerd worden op locatie, met als hoofdthema’s de pijlers van FC Utrecht maatschappelijk: het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen en het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen.