FC Utrecht contracteert G-Voetbalteam

13 september 2019

Voetballers uit de omgeving Vianen vormen G-voetbalteam FC Utrecht.

Elf voetballers met een beperking komen aankomend seizoen uit in de rood-witte kleuren van FC Utrecht. Afgelopen donderdag tekenden de voetballers uit Vianen hun contract, in het bijzijn van aanvoerder van FC Utrecht Willem Janssen en doelman Maarten Paes. Het G-voetbalteam van FC Utrecht gaat vanaf 29 september starten in de Bijzondere Eredivisie.

De G-voetballers zijn lid van v.v. Brederodes, uit Vianen. Het komend seizoen gaan zij, naast de wedstrijden bij de club uit Vianen, spelen voor FC Utrecht in de Bijzondere Eredivisie. De competitie wordt iedere keer op een andere locatie gespeeld. Op 29 september wordt de speelronde gehouden bij FC Utrecht, op de velden van Sportcomplex Zoudenbalch. Daarnaast staat het volgende provinciebezoek, op 24 september, in het teken van het G-voetbal in de regio. Meer informatie daarover volgt snel.

“FC Utrecht staat middenin de samenleving, wij zijn oprecht betrokken bij alles wat er om ons heen gebeurt. Zoals in ons Manifest beschreven staat”, aldus Directeur Commercie Joost Broerse. “FC Utrecht is er voor iedereen, daarom stimuleren wij de sportparticipatie in de regio. Ook voor kinderen met een beperking. Veel kinderen hadden vroeger de droom om profvoetballer te worden, om te spelen voor de clubkleuren van jouw favoriete club. Wij zijn dan ook verheugd dat wij voor deze jonge voetballers deze droom uit kunnen laten komen dit seizoen.”

De intentie is dat er ieder seizoen weer een ander team uit de regio Utrecht aan de beurt is om het Bijzondere Eredivisie Team van FC Utrecht te worden. “Zo laten we zien dat het ook mogelijk is om op het hoogste niveau te spelen als je een beperking hebt”, legt Broerse uit.

Naast FC Utrecht zijn ook de clubs ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior Rotterdam, VVV-Venlo en sc Heerenveen van de partij in de Bijzondere Eredivisie. De Bijzondere Eredivisie wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij en is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.