Emil Bergström op huurbasis naar FC Basel

02 september 2019

Verdediger (26) maakt jaargang af in Zwitserse Super League.

Verdediger Emil Bergström maakt het seizoen 2019/2020 af in de Zwitserse Super League. De 26-jarige achterhoedespeler wordt door FC Utrecht voor de rest van de jaargang verhuurd aan FC Basel, dat bovendien een optie tot koop heeft.

Bergström kwam in de zomer van vorig jaar transfervrij over naar FC Utrecht, na een periode bij het Russische Rubin Kazan. De 3-voudig international van Zweden speelde sindsdien 18 officiële duels namens de Utrechters, die hem nu dus aan het Zwitserse FC Basel verhuren. Eerder in zijn loopbaan speelde Bergström met Grasshoppers nog in de Super League, de hoogste divisie van Zwitserland. De Zweed speelde 53 partijen in die competitie.

“Emil heeft vorig seizoen minder speelminuten gemaakt dan hij had gehoopt en is ook op dit moment geen basisspeler in Utrecht. Daarop heeft hij te kennen gegeven graag naar een club te gaan waar er voor hem meer perspectief op speelminuten is”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Door de positieve ontwikkeling van de zelf opgeleide centrale verdedigers Tommy St. Jago en Christopher Mamengi alsmede de aanwezigheid van ervaren kracht Mark van der Maarel in de selectie waren wij in staat mee te denken met Emil. We hebben met FC Basel overeenstemming bereikt en zijn tevreden over de huurvoorwaarden. Wij wensen Emil veel succes dit seizoen in de Super League.”