Eind goed, al goed voor FC Utrecht O19

27 september 2019

Domstedelingen winnen op eigen veld met 3-1 van ADO Den Haag O19.

Ondanks de regen waren er toch supporters naar Sportcomplex Zoudenbalch afgereisd voor de midweekse wedstrijd tussen FC Utrecht O19 en ADO Den Haag O19.

Zij zagen een wedstrijd met meerdere gezichten. In de eerste helft wisselden de kansen zich voor beide partijen af. Voor de thuisploeg waren Rivillino Neslo en Yassine Tekfaoui trefzeker en hadden de bezoekers een aantal keren grote kans op aansluiting. Maar gelukkig voor de Utrechters stonden paal, lat en doelman Wessel Speel in de weg.

Toch wist Evan Rottier namens ADO het net te vinden en dat deed hij op een psychologisch belangrijk moment, vlak voor rust. In de 44e minuut verkleinde hij de achterstand naar 2-1.

Het was tevens de ruststand en het was te verwachten dat ADO op jacht zou gaan naar de aansluiting. Dat gebeurde ook. De gasten bleven jagen, maar waren niet succesvol genoeg om te scoren.

Het was definitief gedaan, toen Özcan Yasar de wedstrijd in de 74e minuut in het slot gooide. Hij rondde beheerst af, nadat hij in stelling was gebracht door Rivillino Neslo.

Trainer Robert Wijnands vatte deze avondwedstrijd als volgt samen: “We hebben gewonnen, maar hebben het ons tegelijkertijd niet gemakkelijk gemaakt. We lieten na te scoren in de fase dat we voldoende creëerden en toen ADO op jacht ging naar méér lieten we ze teveel komen. Maar eind goed, al goed.”

FC Utrecht O19 - ADO Den Haag O19 3-1
10. Rivillino Neslo 1-0
29. Yassine Tekfaoui 2-0
44. Evan Rottier 2-1
74. Özcan Yasar 3-1