Domper in Enschede

01 september 2019

Domstedelingen verliezen met 3-1 van FC Twente

Een vervelende middag voor FC Utrecht. In de Grolsch Veste verliezen de Domstedelingen vandaag (zondag) met 3-1 van FC Twente.

De wedstrijd is bijna ten einde als FC Utrecht er alles aan probeert om de gelijkmaker te scoren. Het lukt maar niet om de bal de touwen in te jagen en een counter van FC Twente maakt het alleen maar erger. Penalty voor de Tukkers en, op aandringen van de VAR, een rode kaart voor Leon Guwara: 3-1. FC Utrecht verliest in Enschede.

Aitor trefzeker
De VAR speelt vanmiddag meerdere keren een belangrijke rol. Ook bij de openingsgoal moet videoscheidsrechter Sander van der Eijk ingrijpen. FC Utrecht verliest na twintig minuten de bal aan de rand van het eigen zestienmetergebied. Haris Vuckic besluit om direct uit te halen en ziet zijn schot tegen de paal eindigen. Bij het wegwerken van die bal maakt aanvoerder Willem Janssen hands, wat later door Van der Eijk wordt doorgegeven aan leidsman Jeroen Manschot. Penalty voor FC Twente en Aitor maakt zijn eerste van vandaag: 1-0.

Dalmau
FC Utrecht begint de tweede helft van de wedstrijd met een wijziging. Adrián Dalmau komt erin voor Patrick Joosten. De Spanjaard weet, net zoals tegen VVV-Venlo, zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Op aangeven van Issah Abass, na een heerlijke pass van Simon Gustafson, werkt de Spanjaard de bal in het doel: 1-1. Door deze treffer is Dalmau de derde speler die deze eeuw in elk van zijn eerste 2 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht scoort, na Ruud Boymans (2014/2015) en Cyriel Dessers (2017/2018).

Vuckic
Heel lang kunnen de Domstedelingen niet genieten van de gelijkmaker. Negen minuten na het doelpunt van Dalmau laat FC Twente de Grolsch Veste juichen. Linksback Calvin Verdonk geeft de bal vanaf de linkerkant voor op Vuckic. De Sloveense spits draait weg en schiet de bal feilloos in de kruising: 2-1.

Terugkeer Ramselaar
Aanwinst Bart Ramselaar begon vanavond in de basis. Ramselaar speelde 1115 dagen geleden voor het laatst een wedstrijd voor FC Utrecht. In die uitwedstrijd tegen sc Heerenveen maakte hij destijds ook zijn laatste treffer voor de FC uit de Domstad.

Interlandbreak
Na het duel in Enschede breekt er nu een interlandperiode aan. De Domstedelingen komen op zaterdag 14 september weer in actie. Op die dag neemt FC Utrecht het op tegen FC Emmen. Om 20.45 wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard. Kaarten voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.


FC Twente – FC Utrecht 3-1 (1-0)

22. Aitor 1-0
59. Adrián Dalmau 1-1
68. Haris Vučkić 2-1
90+3. Aitor 3-1


Gele kaarten:
Adam Maher (FC Utrecht), Haris Vuckic (FC Twente)

Rode kaarten: Leon Guwara (FC Utrecht)

Toeschouwers: 25.500

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Opstelling FC Twente
Joel Drommel; Julio Pleguezuelo, Peet Bijen, Xandro Schenk, Calvin Verdonk; Lindon Selahi (80. Giorgi Aboerdzjania), Godfried Roemeratoe, Javier Espinosa (75. Oriol Busquets) ; Aitor, Haris Vučkić, Keito Nakamura (60. Rafik Zekhnini)

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Willem Janssen, Leon Guwara; Bart Ramselaar, Adam Maher (74. Václav Černý), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (81. Jean-Christophe Bahebeck), Issah Abass, Patrick Joosten (46. Adrián Dalmau)