FC Utrecht O16 begon te slap aan de wedstrijd, terwijl de missie van De Graafschap O17 juist vanaf het eerste moment duidelijk werd. De Doetinchemmers zetten flink druk op de Utrechters, die desalniettemin op een 1-0 voorsprong kwamen. Al snel in de eerste helft kreeg FC Utrecht O16 een rode kaart en daarna ging het snel; het werd 1-1, 1-2, 1-3 en 1-4.

Na de rust wilde FC Utrecht O16 de aansluiting vinden. Dit werd geprobeerd door achterin 1-op-1 te spelen. De 2-4 viel snel na de break, maar toen werd ook duidelijk dat het feit dat het zeer warm was, de O16-spelers voor het eerst twee keer 45 minuten moesten spelen en de Domstedelingen meer dan een uur met een man minder speelden, de formatie van Ferdi Vierklau niet in de koude kleren ging zitten. De Superboeren maakten 2-5, 2-6 en 2-7. Na een korte drinkpauze zetten de Utrechters nog eens flink aan en kwamen ze met zeer fraaie goals terug tot 3-7, 4-7 en 5-7. Maar vlak voor tijd bepaalden de bezoekers de eindstand van het bekerduel op 5-8.