Derde driepunter voor FC Utrecht O17

22 september 2019

Ploeg van Rudy Jansen in Eindhoven met 0-2 te sterk voor PSV O17.

Ook de derde wedstrijd in de competitie heeft FC Utrecht O17 in winst weten om te zetten. De ploeg van trainer Rudy Jansen versloeg in Eindhoven na een spannende pot voetbal PSV O17 met 0-2. Het nam daarmee deze zaterdag de koppositie over van de dan toe ook nog zonder puntenverlies zijnde Eindhovenaren.

Jansen was vorige week benieuwd hoe zijn ploeg zich zou houden tegen PSV, dat in twee wedstrijden liefst twaalf keer het doel van de tegenstander had weten te vinden. “En trainer, wat waren je bevindingen?”, was de eerste vraag die uw reporter na afloop van de wedstrijd aan hem stelde. “Ja, als je de nul weet te houden tegen een top tegenstander, waarbij je team ook nog eens nauwelijks een kans weggeeft, dan mag je wel stellen dat ik ontzettend tevreden ben”, aldus Jansen. “Daarnaast hebben we in de omschakeling diverse goede kansen gecreëerd, maar het is duidelijk dat we met name in balbezit soms nog slordig zijn en dat moet en kan zeker beter. Dus daar moeten we aan werken, en als we met beide voetjes op de grond blijven en met z'n allen scherp blijven, dan kan er nog veel moois groeien.”

Het duel op De Herdgang was in de eerste helft redelijk in evenwicht. FC Utrecht O17 stond, zoals dat zo mooi heet, erg goed en trachtte bij balverovering gevaarlijk voor het doel van PSV O17 doelman Aron van Lare te komen. FC Utrecht O17 kwam een paar keer door maar de eindpass was onvoldoende, tot vlak voor rust de Domstedelingen op 0-1 leken te komen na een mooie counter die door Stan Wassenaar werd afgerond. De arbiter van dienst had Wassenaar echter ‘Laat maar’ horen zeggen en keurde de treffer af.

PSV O17 aan de andere kant verscheen zelden gevaarlijk voor de weer uitstekende Utrechtse doelman Mikki van Sas. Zo hoefde trainer Jansen voor de tweede helft weinig veranderingen aan te brengen in de strijdwijze, maar wees zijn jongens er toch op wat zuiniger met balbezit om te gaan.

De Eindhovenaren kwamen met wat meer dreiging uit de kleedkamer, maar wisten de Utrechtse defensie nauwelijks te verontrusten. FC Utrecht O17 daarentegen werd wel steeds dreigender en met zo'n vijf minuten te gaan, toen de wedstrijd op 0-0 leek uit te draaien, kwamen de Domstedelingen op voorsprong: Wassenaar ging een actie aan in het strafschopgebied en werd onreglementair gestuit, de toegekende strafschop werd uitmuntend ingeschoten door spits Mees Rijks. Even daarvoor had de voor de moegestreden Siep Keulemans ingevallen Mohamed Akharaz na een mooie actie al de mogelijkheid gehad te scoren, maar zijn inzet werd toen nog gepareerd door Van Lare.

PSV O17 probeerde met alle macht nog voor de gelijkmaker te gaan, maar alle hoge ballen waren een prooi voor de Utrechtse defensie. In de omschakeling kreeg O17 daarna ook veel ruimte en ruim in blessuretijd werd de wedstrijd daardoor definitief beslist: Akharaz zag de PSV O17-doelman te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de middellijn de bal over hem heen: 0-2. Na 7 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Weeda voor het einde, en kon FC Utrecht O17 zich de terechte winnaar noemen, want die ploeg maakte gezien het aantal kansen de meeste aanspraak op de winst. Volgende week speelt FC Utrecht O17 op Zoudenbalch om 14.30 uur en FC Groningen O17 is dan de tegenstander.

PSV O17 – FC Utrecht O17 0-2 (0-0)
85. Mees Rijks (strafschop) 0-1
90+4. Mohamed Akharaz 0-2