De glimlach regeert bij Provinciebezoek

24 september 2019

Kinderen genieten van unieke, sportieve middag met spelers en trainers van FC Utrecht.

Het was de glimlach die regeerde vandaag (dinsdag) tijdens het eerste Provinciebezoek van FC Utrecht van het seizoen 2019/2020. In Utrecht, Houten, Vianen en Nieuwegein genoten tientallen kinderen van een unieke en sportieve middag samen met de spelers, trainers en kantoormedewerkers van FC Utrecht.

De voetballers, coaches en medewerkers van de club waaierden vandaag uit over de regio met als doel het stimuleren van de sportparticipatie onder kinderen die een afstand ervaren tot het reguliere voetbal. En dat in de week waarin Sportcomplex Zoudenbalch van FC Utrecht – aanstaande zondag – ook het decor is van een speelronde in de Bijzondere Eredivisie!

Er werd bij DVSU onder meer door een groep kinderen van Mytylschool De Kleine Prins, aangevuld met spelers van FC Utrecht, gespeeld tegen het Bijzonder Elftal van FC Utrecht. Onder anderen Bart Ramselaar, Gyrano Kerk, Mark van der Maarel, David Jensen en trainer/coach John van den Brom waren daarbij van de partij. Elders in de stad, bij De Hoogstraat, draaiden spelers en stafleden van FC Utrecht mee met een therapiesessie of activiteit.

In Houten werd bij De Jonge Ontdekker gestreden om de FC Utrecht Cup. Daarbij gaven onder anderen Stefan Postma, Adam Maher, Giovanni Troupée en Maarten Paes acte de présence. Een spannend onderonsje stond er in Vianen op de rol. Daar stonden de assistent-trainers Dennis Haar en Rick Kruys lijnrecht tegenover elkaar: Team Haar versus Team Kruys. Bij BDO De Evenaar in Nieuwegein werd met inbreng van onder anderen Marinus Dijkhuizen, Sean Klaiber en Patrick Joosten ook een toernooi gespeeld om de FC Utrecht Cup.