Brilstand bij uitduel FC Utrecht O16

23 september 2019

Talenten uit Domstad spelen met 0-0 gelijk tegen leeftijdsgenoten van AZ.

De wedstrijd AZ O16 – FC Utrecht O16 eindigde zaterdag zoals die begon: 0-0. In de eerste helft hadden de Utrechters moeite met het spelen van hun beste spel, na de break deed de ploeg van trainer/coach Ferdi Vierklau het een stuk beter.

In de eerste helft liep FC Utrecht O16 achter de feiten aan. De spelers uit de Domstad waren steeds nét een stapje te laat om in het duel te komen, en eenmaal in het duel, werden die duels niet gewonnen. Het tempo lag te laag in balbezit en de oplossingen om de vrije man te vinden werden moeizaam gevonden.

Een heel ander FC Utrecht O16 was te zien na de rust. De bezoekers speelden heel energiek en kregen goed druk op het middenveld van AZ O16. Dit resulteerde in een eerste kans voor FC Utrecht O16 in het begin van de tweede helft. Er werd iets verder van de goal gespeeld en het spel werd sneller verlegd. AZ O16 werd steeds meer teruggedrukt op de eigen helft. Toch kreeg de ploeg uit Alkmaar een kans, waarbij de bal op de paal belandde en vervolgens in de handen van de Utrechtse keeper. Hetzelfde gebeurde een minuut voor tijd aan de andere kant van het veld. Aurelio Oehlers zag zijn bal ook afketsen.

“Uiteindelijk is de 0-0 iets geflatteerd, gezien de eerste helft”, aldus oefenmeester Vierklau. “Gezien de tweede helft een mooi resultaat, met veel positieve uitschieters.”