Boek ‘De Rebellen van de Bunnikside’ gepresenteerd

22 september 2019

Supportershome in Stadion Galgenwaard decor van boekpresentatie.

Het boek ‘De Rebellen van de Bunnikside’ is vandaag (zondag) gepresenteerd in het supportershome in Stadion Galgenwaard. De auteurs Mike Vermeulen, Remco Kraak en Danny van der Linden werkten de voorbije periode aan een boek dat 324 pagina’s dik is en meer dan 150 bijzondere foto’s bevat.

“Wij geven het boek in eigen beheer uit. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we alle creatieve en praktische zaken in eigen hand willen houden. Zo werd ons op voorhand de tip gegeven om het boek niet te zwaar te maken en om niet te veel pagina’s te schrijven. Het boek zou dan door de brievenbus kunnen, waardoor het in een lager verzendtarief zou komen”, zo valt te lezen op de website van het boek.

“Commercieel zou dit een goede keuze zijn geweest, maar dit is niet onze stijl. Wij vinden dat wij het hele verhaal van de Bunnikside moeten vertellen!”

“Natuurlijk, het spanningsveld tussen een club en een harde kern is altijd aanwezig. Maar naast het feit dat wij het niet altijd eens zijn met wat ze doen, sluiten wij onze ogen niet voor de mooie en positieve aspecten van onze harde kern”, aldus Directeur Finance & Operations Thijs van Es van FC Utrecht. “Of we nu uit of thuis spelen, ze zijn er altijd om de ploeg te steunen. De Bunnikside is een groot en belangrijk onderdeel van onze club. Oudere supporters herinneren zich vast nog hoe de supporters steevast in actie kwamen als FC Utrecht in zwaar weer verkeerde. Maar laten we eerlijk zijn: de Bunnikside kwam ook regelmatig minder positief in het nieuws. Ook die verhalen zijn opgetekend in het boek ‘De Rebellen van de Bunnikside’. Daar lopen we ook niet voor weg. De Bunnikside maakt onherroepelijk deel uit van de historie van onze club die nu bijna vijftig jaar bestaat.”

Het lijvige document omvat onder meer 50 jaar aan anekdotes, verschillende portretten en ruim 40 uitgeschreven interviews. Meer informatie over het boek van Vermeulen, Kraak en Van der Linden: www.derebellenvandebunnikside.nl.

Foto: SV FC Utrecht