Bijzonder FC Utrecht trapt af

30 september 2019

VVV-Venlo en FC Emmen eerste tegenstanders.

Bijzonder FC Utrecht maakte afgelopen zondag, voorafgaand aan FC Utrecht – Willem II, hun debuut in de Bijzondere Eredivisie. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren VVV-Venlo en FC Emmen de eerste tegenstanders in deze unieke competitie.

De spelers van dit bijzondere team van de FC uit de Domstad maakten hun entree op Sportcomplex Zoudenbalch in de spelersbus van FC Utrecht. Daar werden ze ontvangen door Directeur Commercie Joost Broerse, die de kinderen vervolgens naar de kleedkamer bracht en ze daar een motivatiespeech gaf.

De gespannen koppies waren goed zichtbaar en volkomen begrijpelijk, voor Bijzonder FC Utrecht werd dit de eerste officiële speelronde in de Bijzondere Eredivisie. Twee wedstrijden stonden er op het programma, te beginnen met die tegen VVV-Venlo. De beide teams kwamen het veld op met de klanken van ‘Eye of the Tiger’, vuurwerk en vlaggen. Abel mag zich de eerste doelpuntenmaker voor Bijzonder FC Utrecht noemen. De goalgetter scoorde een prachtig doelpunt en vierde dit voor de camera. Helaas werd het duel met de Limburgers uiteindelijk met 2-1 verloren. De tweede tegenstander was FC Emmen. De Emmenaren waren net iets te sterk voor Bijzonder FC Utrecht en wonnen deze wedstrijd met 2-1. Dit keer was het Vinny die zijn naam op het scorebord wist te krijgen met een super mooie goal.

De spelers van Bijzonder FC Utrecht sloten de ochtend goed af. Samen met 600 andere kinderen uit de Bijzondere Eredivisie en alle G-voetbalteams uit de regio hielpen ze met hun support FC Utrecht naar een 2-0 overwinning op Willem II. De spelers van Bijzonder FC Utrecht komen 20 oktober weer in actie. Op die dag wordt er een nieuwe speelronde in de Bijzondere Eredivisie gespeeld in Groningen. Tegenstanders van die dag zijn FC Groningen en Heracles Almelo.