Beloftentiental behaalt punt in Breda

13 september 2019

Jong FC Utrecht speelt in kolkend Rat Verlegh Stadion met 0-0 gelijk tegen titelkandidaat NAC Breda.

Een stuntpunt vanavond (vrijdag) voor Jong FC Utrecht. De beloftenploeg uit de Domstad, die de laatste 37 minuten van de wedstrijd nota bene met een man minder speelde dan de opponent, slaagde erin titelkandidaat NAC Breda op een remise te houden in het Rat Verlegh Stadion: 0-0.

Of een wedstrijd waarin niet wordt gescoord ook een genot kan zijn om te volgen? Oh, jazeker! En daarvan is de partij NAC Breda - Jong FC Utrecht een formidabel voorbeeld. De neutrale kijker ziet een torenhoge favoriet die voor een fanatieke Twaalfde Man er alles aan doet om het talententeam dat te gast is aan gort te spelen, maar daar geen moment in slaagt. Want die bezoekende ploeg kan naast een heel aardige pot voetbal op de mat leggen ook knokken. Niet als beloften, maar als echte kerels.

De rug fier recht
Zelfs met tien man houdt Jong FC Utrecht de rug fier recht op de spekgladde Bredase grasmat. Sterker nog, in de laatste 37 minuten van de pot, waarin de beloftenploeg met tien man speelt, zijn de grootste kansen nog voor de Domstedelingen ook! Wat te denken van een poging van Jonas Arweiler, een schot van Hicham Acheffay en een poeier van Jeredy Hilterman. Met dichtgeknepen billen ziet de B-side hoe aan de andere kant van het veld hun ploeg wankelt.

De Keijzer staat als een huis
Maar: overeind blijft. In zoverre, dat die Utrechtse goal in elk geval niet valt. Dat geldt dus ook voor een Bredaas doelpunt - het komt er niet. Dat is mede te danken aan sterk keeperswerk van Fabian de Keijzer. De sluitpost, nog maar net terug van zijn debuut in Oranje Onder 20, heeft een antwoord op alle pogingen vanuit de tweede lijn die de Brabanders ondernemen. Dat zijn er nogal wat en ze zijn lang niet altijd even venijnig, maar op dat momenten dat ze dat zijn, staat De Keijzer als een huis. 

Drie jaar verder - en ook een stuk verder
NAC Breda-uit; het is voor de beloftenploeg van FC Utrecht een bijzondere pot. Immers: iets meer dan drie jaar geleden - we schrijven 5 augustus 2016 - is het hier in het Rat Verlegh Stadion dat het team uit de Domstad voor het eerst een wedstrijd in de Eerste Divisie - nu heet die reeks de Keuken Kampioen Divisie, op dat moment nog Jupiler League - speelt. Het wordt die dag 4-1 voor de geel-zwarten, die de onervarenheid van de Utrechters uiteindelijk genadeloos afstraffen. Drie jaar verder blijkt Jong FC Utrecht een stuk verder en wijzer. Ervaring, heet zoiets. Het is niet op alle spelers van toepassing - sommigen zijn pas aan hun eerste seizoen als prof bezig - maar wel op mannen als Tim Brinkman, Mitchell van Rooijen en Junior van der Velden; kerels die er op 5 augustus 2016 bij zijn, en deze keer weer. Maar nu niet als verliezers, maar als morele winnaars van het veld stappen.

Maandag alweer aan de bak
Lang de tijd om bij te komen van de slijtageslag in Breda heeft Jong FC Utrecht niet. Namelijk: maandag is het alweer tijd voor de volgende match voor het team van René Hake. Die dag komt FC Den Bosch op bezoek in Stadion Galgenwaard. Die Keuken Kampioen Divisie-match begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en ONLINE

NAC Breda - Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Roger Riera, Nacho Monsalve, Arno Verschueren, Andrija Filipovic (NAC Breda), Christopher Mamengi, Jonas Arweiler, Mitchell van Rooijen, Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht). 

Rode kaart: 59. Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 16.786.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling NAC Breda: 
Nick Olij; Pele van Anholt, Roger Riera (82. Boris Kudimbana), Nacho Monsalve, Javier Noblejas; Arno Verschueren, Ivan Ilic (67. Sydney van Hooijdonk); Luka Ilic, Othmane Boussaid, Mounir El Allouchi (59. Andrija Filipovic); Finn Stokkers.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian De Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Tim Brinkman, Odysseus Velanas; Eros Maddy (70. Junior van der Velden), Jonas Arweiler (81. Jeredy Hilterman), Rayan El Azrak (46. Hicham Acheffay).