Beloftenploeg staat Avondje NAC te wachten

13 september 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda.

De beloftenploeg van FC Utrecht maakt zich op voor een Avondje NAC. Jong FC Utrecht komt vanavond (vrijdag) in het Rat Verlegh Stadion in actie tegen titelkandidaat NAC Breda. De Keuken Kampioen Divisie-partij begint om 20.00 uur.

Met een even verdiende als ruime zege op Jong PSV (3-0 werd het, dankzij doelpunten van Rayan El Azrak, Christopher Mamengi en Mark Pabai) ging de beloftenploeg van FC Utrecht de interlandbreak in. Daarin speelde de formatie van trainer/coach René Hake twee vriendschappelijke wedstrijden. Tegen Ajax, in Amsterdam, werd met 3-3 gelijkgespeeld. Jonas Arweiler was met drie gescoorde doelpunten de Man van de Middag. In Waalwijk waren de talenten uit de Domstad vervolgens met 3-4 te sterk voor Eredivisionist RKC Waalwijk. Toen waren het Mohamed Mallahi, Giovanni de la Vega, Mitchell van Rooijen en Jeredy Hilterman die voor de Utrechtse goals zorgden.

Titelkandidaat met kater
Titelkandidaat NAC Breda, vorig seizoen nog Eredivisionist, ging met een kater de competitiebreak in. Ga maar na: de equipe van oefenmeester Ruud Brood verspeelde in de laatste drie minuten van de wedstrijd in Volendam een 0-1 voorsprong tegen de plaatselijke FC. Niet alleen moesten de Bredanaars de 1-1 toestaan, in de blessuretijd kon Het Nieuwe Oranje ook nog de winnende maken tegen de geel-zwarten: 2-1. In een oefenpartij tijdens de interlandbreak legden de Brabanders het op eigen veld in een oefenmatch af tegen ADO Den Haag (0-1).

Trip down memory lane
NAC Breda-uit is voor Jong FC Utrecht, met een klein beetje gevoel voor dramatiek dan toch zeker, een trip down memory lane. Het was namelijk daar, in het Rat Verlegh Stadion, dat de Utrechtse beloftenploeg op vrijdag 5 augustus 2016 voor het eerst een wedstrijd speelde op het één na hoogste niveau van de Nederlandse voetbalpiramide. Die avond ging NAC Breda, dat toen onder anderen beschikte over Danny Verbeek, Cyriel Dessers en Gianluca Nijholt, met 4-1 winnen van de Utrechtse beloftenploeg. Rodney Antwi maakte die dag de eerste goal van Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie; de competitie die toen nog Jupiler League heette en nu Keuken Kampioen Divisie wordt genoemd.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd NAC Breda – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Rat Verlegh Stadion om 20.00 uur. Flitsen van het duel komen voorbij in het schakelprogramma dat FOX Sports uitzendt. Niet van de partij in Breda, maar wel benieuwd naar het verloop van de match? Volg dan voor een uitgebreid verslag FC Utrecht op Twitter.