Beloften stoppen Koempels af

20 september 2019

Jong FC Utrecht wint in Kerkrade met 1-3 van Roda JC.

Met een verdiende overwinning in het zuiden van Limburg heeft Jong FC Utrecht de ijzersterke serie waaraan het bezig is verder doorgetrokken. De beloftenploeg uit de Domstad won vanavond (vrijdag) in het Parkstad Limburg Stadion met 1-3 van Roda JC Kerkrade.

Het speelveld ligt wagenwijd open. Zestig meter kunstgras liggen voor Jonas Arweiler, en de enige die nog tussen hem en het doel van tegenstander Roda JC Kerkrade staat, is doelman Tom Muyters. Met nog twee minuten op de klok perst Arweiler er voor de zoveelste keer deze avond een sprint uit. Verdedigers naderen, hijgen in de nek. En dan staat ook Muyters nog in de weg. Arweiler wordt er niet warm of koud van. De jeugdinternational van Duitsland omspeelt de ervaren Belgische sluitpost, schuift de bal in het verlaten doel en beslist zo de wedstrijd in Utrechts voordeel: 1-3.

Bliksemstart via Arweiler en Maddy
Niet alleen het laatste woord is deze avond in Kerkrade voor de Utrechtse beloftenploeg, ook de openingstonen worden gespeeld door de Domstedelingen. En ook dan heeft Arweiler een belangrijke rol. De Duitser draait met de bal aan de voet weg bij zijn bewaker Daryl Werker en speelt de bal in de diepte naar Eros Maddy. Oog in oog met Muyters is de rechtsbuiten slagvaardig. Amper zeventig seconden gespeeld op het Limburgse kunstgras, en Jong FC Utrecht staat al op voorsprong: 0-1.

Koempels op afstand gehouden
Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd is een vlot combinerend Jong FC Utrecht heer en meester tegen het Roda JC Kerkrade van Jean-Paul de Jong. De Utrechters, onder leiding van René Hake, verzuimen het ondanks een aantal aardige kansen om de marge uit te bouwen. Daaruit lijken de Limburgers moed te putten; langzaam maar zeker komen ze in hun eigen thuishaven, onder toeziend oog van zo’n vierduizend supporters, beter in de partij. Maar echt dicht in de buurt van het door Fabian de Keijzer verdedigde doel komen de Koempels niet. Wel blaffen, niet bijten; dat werk.

Met een man meer
Als amper twee minuten na de rust Roda JC’er Roshon van Eijma zijn tweede gele en dus een rode kaart krijgt na een overtreding op de bij hem wegdraaiende Maddy, komt Jong FC Utrecht in een nog fijnere uitgangspositie terecht. Hoewel de talenten uit de Domstad in die fase niet de pannen van het Parkstad Limburg Stadion-dak spelen, maken ze een kwartier voor tijd wel de 0-2. Op aangeven van Maddy werkt Hicham Acheffay de bal in het doel.

Toch nog spannend
Klus geklaard, zou je zeggen. Maar: nee. Met een man minder, nog maar een kwartier te spelen en een 0-2 achterstand krijgt Roda JC nog één keer de geest. Een korte opleving van de ploeg van De Jong levert al snel de 1-2 op, gescoord door Romario Rösch. Dan wordt het zowaar nog billenknijpen voor de zes meegereisde Jong FC Utrecht-supporters, al duurt dat niet heel lang. Na de 1-3 van Arweiler is de pot dan toch echt beslist. En het is dat de Domstedelingen in de laatste vijf speelminuten van de match niet wat meedogenlozer zijn tegen het Roda JC dat dan de handdoek heeft gegooid, anders loopt de score nog verder op.

IJzersterk gestart
En hoewel er dus nog ruimte is voor verbetering, mag gerust gesteld worden dat de seizoenstart van Jong FC Utrecht een ijzersterke is. Zeven partijen gespeeld, dertien punten op de teller. Op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie staat het team van Hake nu derde; alleen titelkandidaten De Graafschap en NAC Breda zijn beter aan de jaargang 2019/2020 begonnen. 

Batterij opladen, en dan: Helmond Sport-thuis
Na een reeks van drie wedstrijden in een tijdsbestek van acht dagen heeft de talentenploeg uit de Domstad nu even de tijd de batterij weer op te laden. De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht is op maandag 30 september. Die dag komt Helmond Sport op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. De kaartverkoop voor die partij, die om 20.00 uur begint, is reeds in volle gang. Tickets zijn ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar. 

Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht 1-3 (0-1)
2. Eros Maddy 0-1
78. Hicham Acheffay 0-2
82. Romario Rösch 1-2
89. Jonas Arweiler 1-3

Gele kaarten: Antonio Cotán (Roda JC Kerkrade), Fabian de Keijzer, Mark Pabai (beiden Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 48. Roshon van Eijma (Roda JC Kerkrade, twee keer geel).

Toeschouwers: 4.100.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Tom Muyters; Pepijn Schlösser (73. Mitchel Keulen), Daryl Werker, Roshon van Eijma, Timothy Durwael; Nicky Souren (73. Ivan Prtajin), Robert Klaasen, Antonio Cotán; Jordy Croux, Iké Ugbo, Romario Rösch (85. Mart Remans).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Mitchell van Rooijen, Tim Brinkman (73. Giovanni de la Vega), Odysseus Velanas; Eros Maddy (83. Rayan El Azrak), Jonas Arweiler, Hicham Acheffay.