6D nieuwe official Sports Nutrition Partner FC Utrecht

20 september 2019

'Volgende stap in de verdere professionalisering van de club.'

Het Belgische 6D Sports Nutrition is per direct Official Sports Nutrition Partner van FC Utrecht. Het merk, met hoofdkantoor in België, heeft zich tot medio 2020 aan de Eredivisieclub uit de Domstad verbonden met de optie voor nog een seizoen.

Als Official Sports Nutrition Partner zal 6D zorgdragen voor alle producten op het gebied van sportdranken en sportvoedingsupplementen, dit voor zowel het eerste elftal als Jong FC Utrecht. Binnen de samenwerking met FC Utrecht zal 6D voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Utrecht in de Eredivisie via de social media kanalen van FC Utrecht “De Wedstrijdvoorspelling” adopteren. De winnaar van De Wedstrijdvoorspelling krijgt namens 6D naast twee wedstrijdtickets voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht, ook een Healthy Topsportpakket cadeau met producten van 6D. Diezelfde producten als ook de profs van FC Utrecht gebruiken.

GEMEENSCHAPPELIJKE AMBITIES
Het nieuwe partnerschap kwam tot stand na verschillende gesprekken tussen de medische staf van FC Utrecht, het commerciële team van de club en 6D. Andy Baert, CEO bij 6D licht toe: “Onze organisatie is de laatste jaren zeer sterk doorontwikkeld en alsmaar aan het groeien. Binnen België zijn onder andere de voetbalclubs Royal Antwerp FC, KRC Genk en Club Brugge partners van 6D. Ook zijn wij sterk actief in de wielersport middels ons partnership bij het Deceuninck - Quick-Step Cycling team. Dit jaar hebben wij de stap gezet naar Nederland door een samenwerking aan te gaan met PSV Eindhoven en FC Utrecht. De club FC Utrecht sluit perfect aan bij ons merk, FC Utrecht is een uitdager van de top en heeft grote ambities. Die ambities hebben wij ook bij 6D.”

Jeroen Peters, Head of Performance bij FC Utrecht: “FC Utrecht heeft veel ambities en heeft de afgelopen jaren stappen gezet. De samenwerking met 6D is een volgende stap in de verdere professionalisering van de club. Het partnership met 6D zorgt ervoor dat wij één partner hebben op het gebied van sportvoedingsupplementen die daarnaast samen met FC Utrecht mee wil denken in het verder ontwikkelingen van producten.”

Joost Broerse, Directeur Commercie van FC Utrecht, voegt daar aan toe: “Als FC Utrecht zijn wij er trots op dat 6D de samenwerking aan gaat met FC Utrecht. Een zeer professionele partij met kwalitatief hoogwaardige producten om topsport te bedrijven. Deze samenwerking is een goed signaal naar onze selectiespelers maar ook naar de jeugd. Het feit dat 6D ook als sponsor aansluit bij FC Utrecht Business maakt het plaatje compleet.”

OVER 6D SPORTS NUTRITION
Het 100% wetenschappelijk sportvoeding 6D Sports Nutrition ontwikkelt samen met Bakala Academy en Medix Laboratoires zuivere, wetenschappelijk gefundeerde sportdranken en sportvoedingssupplementen voor amateursporters én professionals.

Alle ingrediënten, producten en aanbevelingen worden uitvoerig getest op effectiviteit. Op basis van universitaire kennis en jarenlange ervaring biedt 6D voor elk doel kwalitatieve, perfect gedoseerde ondersteuning. Vanuit een samenwerking tussen twee innovatieve spelers staat 6D Sports Nutrition voor transparantie, zuiverheid en effectiviteit.

Meer info over 6D, alsook het volledige productgamma kan je terugvinden via https://6dsportsnutrition.com/nl