In de laatste 8 ontmoetingen met sc Heerenveen in de Eredivisie is FC Utrecht ongeslagen. Van die potten wonnen de Utrechters er 5. En 3 keer werd er dus geremiseerd.

De laatste keer dat FC Utrecht in Friesland van sc Heerenveen verloor, was op 30 augustus 2014. Het werd toen 3-1 en Mark Uth verzorgde de volledige Friese doelpuntenproductie.

In alle competities verloor FC Utrecht slechts 1 van de laatste 12 wedstrijden die het tegen sc Heerenveen speelde.

Vorig seizoen won FC Utrecht beide duels met sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 2-3 voor de Domstedelingen, die op eigen veld met 3-1 van de Friezen wonnen.

sc Heerenveen won geen van de laatste 5 Eredivisiepartijen die het speelde sinds een 0-4 overwinning bij Heracles Almelo tijdens de eerste speeldag van het seizoen.

FC Utrecht won 3 van de eerste 6 Eredivisieduels van dit seizoen. De laatste keer dat FC Utrecht minimaal 4 van de eerste 7 competitiematchen in winst omzette, was in de jaargang 2009/2010.

Afgelopen weekend was FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 3-1 te sterk voor FC Emmen.

Afgelopen seizoen won sc Heerenveen net als deze jaargang óók tijdens speelronde 1, om vervolgens 6 keer op rij niet te winnen.

Dit seizoen scoorde FC Utrecht al 13 keer. De laatste keer dat de club vaker scoorde in de eerste 7 speelrondes van de competitie, was in 2004/2005 (17 maal, een clubrecord).

In de laatste 5 Eredivisiepartijen maakte sc Heerenveen in totaal 3 goals.

Van de laatste 6 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde, won het er 1. Dat was in Den Haag tegen ADO: 2-4.

Sinds de eerste speelronde van dit seizoen stond sc Heerenveen niet meer op voorsprong in de Eredivisie.

FC Utrecht scoorde al 4 keer uit hoekschoppen dit seizoen; meer dan ieder ander team.

sc Heerenveen speelde elk van zijn eerste 3 thuisduels in de Eredivisie dit seizoen gelijk. Slechts 3 teams speelden ooit gelijk in hun eerste 4 Eredivisiethuispartijen van een jaargang: Telstar in 1973/194 (eerste 4), Roda JC in 1995/1996 (eerste 5) en… FC Utrecht! In 1996/1997, de eerste 6 partijen.

Adrián Dalmau scoorde in elk van zijn 3 Eredivisieduels voor FC Utrecht. Slechts 2 spelers scoorden in elk van hun eerste 4 Eredivisiepartijen voor de FC uit de Domstad: Michel Beukers (in 1984) en Ruud Boymans (in 2014).

Adrián Dalmau scoorde in elk van de 3 wedstrijden die hij tot nu toe voor FC Utrecht speelde.

Van de laatste 12 tegendoelpunten van sc Heerenveen in de Eredivisie kwamen er 8 uit standaardsituaties. Alleen ADO Den Haag (7 maal) scoorde deze jaargang vaker uit standaardsituaties dan FC Utrecht: 5 keer.

Gyrano Kerk was dit seizoen direct betrokken bij 5 doelpunten van FC Utrecht; 2 goals, 3 assists. Dat is meer dan iedere andere speler.

Jens Odgaard maakte de laatste 2 Eredivisiedoelpunten van sc Heerenveen. De laatste speler die 3 opeenvolgende Eredivisiegoals scoorde namens de Friezen, was Sam Lammers.

Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht kan zondag zijn 350ste Eredivisiewedstrijd spelen. Hij voetbalde er tot nu toe 129 namens Roda JC Kerkrade, 63 namens FC Twente en 157 namens FC Utrecht.

Gyrano Kerk scoorde dit seizoen 2 keer en bereidde 3 treffers voor.

Alleen tegen Vitesse (7 stuks) maakte Janssen tot nu toe meer Eredivisiedoelpunten dan tegen sc Heerenveen: 5 treffers.

Verdediger Ibrahim Dresevic van sc Heerenveen maakte dit seizoen in de Eredivisie tot nu toe 2 goals, allebei gescoord van buiten het strafschopgebied. FC Utrecht incasseerde deze jaargang 3 treffers van buiten de zestienmeter; samen met Feyenoord en FC Groningen het meeste van alle teams.

FC Utrecht-verdediger Leon Guwara keert terug van een schorsing.