Een prachtige reeks van FC Utrecht tegen Willem II kwam vorig seizoen ten einde. Nadat de Utrechters 10 keer achter elkaar het onderonsje in Utrecht met de Tilburgers hadden gewonnen, sloegen toen de Tricolores toe in de Domstad. Daniel Crowley besliste de match in Brabants voordeel: 0-1.

FC Utrecht won in de Eredivisie al 35 keer van Willem II. Dat is minstens 3 keer vaker dan tegen iedere andere tegenstander (FC Groningen en NEC allebei 32).

Van de laatste 5 Eredivisiematchen die FC Utrecht speelde, won de FC uit de Domstad er 1. Dat was in Stadion Galgenwaard tegen FC Emmen (3-1).

Willem II verloor de laatste uitpartij die het in de Eredivisie afwerkte. In Almelo was Heracles met 4-1 te sterk voor de Tilburgers.

Van de laatste 10 Eredivisiethuispartijen die FC Utrecht speelde, verloor de ploeg uit Utrecht er slechts 1.

Willem II speelde gelijk in slechts 1 van de laatste 32 Eredivisiewedstrijden die het speelde.

FC Utrecht is nog 1 doelpunt verwijderd van de 2400ste goal uit de clubgeschiedenis in de Eredivisie. In elk van de laatste 10 competitiepartijen die FC Utrecht speelde, kwam de ploeg tot scoren.

In de laatste 14 Eredivisieuitwedstrijden die Willem II speelde, kwam de ploeg uit Tilburg tot scoren. Dat is een clubrecord.

Als enige team in de Eredivisie scoorde én incasseerde FC Utrecht dit seizoen tenminste 1 goal.

Adrián Dalmau en Gyrano Kerk zijn dit Eredivisieseizoen de clubtopscorers van FC Utrecht. Beide aanvallers vonden tot nu toe 3 keer de weg naar het net.

Vangelis Pavlidis kan de eerste speler worden die scoort in 5 opeenvolgende uitwedstrijden van Willem II in de Eredivisie. Hij deelt op dit moment het clubrecord van 4 uitpartijen op rij met Alexander Isak (2019), Mariano Bombarda (1999), Willy Senders (1962) en Coy Koopal (1957 – 1958).

Dalmau scoorde in 8 van de laatste 9 thuiswedstrijden die hij in de Eredivisie speelde. In totaal maakte de Spanjaard 18 goals in 18 Eredivisiethuisduels. Sinds de start van vorig seizoen scoorde alleen Dusan Tadic (22 treffers) vaker in thuispartijen in de Eredivisie.

Exclusief eigen doelpunten scoorden tot nu toe 3 spelers voor Willem II dit seizoen: Pavlidis, Mats Köhlert en Marios Vrousai, minder dan bij ieder andere team. Alleen Willem II en FC Twente hebben dit seizoen tot nu toe nog geen Nederlandse doelpuntenmaker in de Eredivisie.

John van den Brom bleef als trainer/coach in zijn eerste 9 Eredivisieduels tegen Willem II ongeslagen.