FC Utrecht verloor afgelopen seizoen beide Eredivisieduels met FC Emmen. In Utrecht werd het 1-2, in Drenthe 2-0.  Naast FC Utrecht hielden ook FC Groningen en ADO Den Haag vorig seizoen niets over aan de dubbele ontmoeting met Eredivisiedebutant FC Emmen.

In bekerverband lukte het FC Utrecht al wel 2 keer om FC Emmen over de knie te leggen. In beide gevallen was dat in Utrecht.

Alleen Ajax (15 goals) en Sparta Rotterdam (11 treffers) maakten dit seizoen meer doelpunten in de Eredivisie dan FC Utrecht, dat tot nu toe 10 keer scoorde.

De laatste 2 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde, gingen verloren. Respectievelijk VVV-Venlo (1-2) en FC Twente (3-1) bleken te sterk.

FC Emmen verloor 4 van de 5 partijen die het dit seizoen in de Eredivisie speelde.

FC Utrecht maakte dit seizoen al 10 Eredivisiegoals.

Een mijlpaal in zicht die wat menig Utrechter betreft nog zo lang mogelijk niet behaald mag worden: de grens van 1000 tegentreffers op eigen veld in de Eredivisie. De teller staat nu op 998. Sparta Rotterdam (1173), Willem II (1134), NAC Breda (1093), Feyenoord (1044) en ADO Den Haag (1034) kregen eerder al minstens 1000 tegengoals in thuispartijen in de Eredivisie.

FC Emmen hield nog nooit de nul in een uitwedstrijd in de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien speelde er tot nu toe 19.

Geen ploeg kreeg dit Eredivisieseizoen meer tegentreffers vanuit standaardsituaties dan FC Utrecht: 5 stuks.

FC Emmen maakte 3 van de 4 Eredivisiegoals dit seizoen vanuit een standaardsituatie.

Tegen FC Emmen ontbreekt Leon Guwara. Hij is geschorst.

Adrián Dalmau speelde tot nu toe 90 minuten voor FC Utrecht en is met 2 treffers clubtopscorer. De Spanjaard maakte beide goals als invaller. Afgelopen seizoen maakte alleen Nick Venema meer dan 1 doelpunt als invaller; 3 stuks.

Nick Bakker, Marko Kolar, Nikolai Laursen en Glenn Bijl zijn op dit moment clubtopscorer van FC Emmen; allen met 1 goal op de teller.

Dalmau maakte 17 Eredivisiegoals in de 17 thuismatchen die hij in die competitie speelde. De spits scoorde in zijn eerste 2 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht. Slechts 3 spelers scoorden in elk van hun eerste 3 Eredivisieduels voor de Domstedelingen: Michel Beukers, Ruud Boymans en John Moore.

Laursen is de enige speler van FC Emmen die bij meer dan 1 doelpunt betrokken is dit seizoen; hij maakte er 1 en bereidde er 1 voor.

Bij FC Utrecht ontbreekt Leon Guwara vanwege een schorsing.