Een zakelijke overwinning, zo typeerde trainer Rudy Jansen de 2-0 zege op Vitesse deze zaterdag op Zoudenbalch. "We speelden niet echt goed, maar Vitesse is nauwelijks gevaarlijk geweest en we scoorden op de juiste momenten", aldus de oefenmeester. De Arnhemmers waren tot zaterdag nog zonder punten, en het was aan Utrecht om dat zo te laten en revanche te nemen op de nederlaag van twee weken geleden tegen Ajax. In oefenwedstrijden was gewonnen van Hercules (6-0) en AFC Amsterdam (4-1) en dus werd met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Vitesse toegeleefd. In de eerste helft verliep het spel van O17 stroef. Alhoewel de verdediging niet in de problemen kwam, werd er in balbezit slordig gespeeld en weinig kansen gecreëerd. Direct na rust kwam Utrecht op voorsprong door de in de basis debuterende spits Dion Versluis, die een voorzet van Juruël Bernadina in tweede instantie binnenwerkte. Utrecht hield daarna de tegenstander lang in de wedstrijd, alhoewel keeper Mikki van Sas weinig te doen kreeg. Vijf minuten voor tijd was daar toch de beslissende 2-0, en opnieuw was Versluis de doelpuntenmaker. Hij omspeelde Vitesse keeper Nigel van Haveren, na een steekpass van Joshua Mukeh, en schoof de bal in het lege doel. Utrecht handhaaft zich daarmee bovenin de competitiestand en treedt volgende week aan in en tegen sc Heerenveen, dat slechts 1 punt onder de Utrechters staat. Aanvang op sportpark Skoatterwald is 14.30.

"48  1-0  Dion Versluis

"85  2-0  Dion Versluis