Worldwide: Vorm in zijn sas bij Spurs

16 oktober 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over onder anderen Michel Vorm en Kai Heerings.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Michel Vorm weer aan de slag bij de Spurs, de sterrencompetitie van India staat op het punt van beginnen en dus mag Kai Heerings aan de bak, en dat geldt in Zuid-Korea ook voor Dave Bulthuis.

‘Michel Vorm returns’, was de korte, maar grote en alleszeggende kop waarmee deze week de website van Tottenham Hotspur opende. Voor wie aan die drie woorden nog niet genoeg had, stond er een foto bij. Daarop te zien: een stralende doelman uit Nieuwegein, met in zijn handen een nieuw en tegelijkertijd vertrouwd keepersshirt: dat van de Spurs.

Dat van de club waarvoor Vorm al vijf seizoenen speelde, voordat hij afgelopen zomer tot transfervrije speler verwerd. De voormalig sluitpost van FC Utrecht – namens de FC uit de Domstad speelde Vorm 159 officiële wedstrijden – is nu dus terug bij de Champions League-finalist van afgelopen seizoen, die naarstig zocht naar versterking en verbreding van het keepersgilde nadat eerste keus onder de lat Hugo Lloris onlangs geblesseerd raakte. ‘We are delighted to announce the signing of Michel Vorm’, valt onder meer te lezen op het digitale thuis van de Spurs. Daar gaat Vorm weer spelen met het nummer dat hij de afgelopen vijf jaargangen er ook al op zijn shirt droeg: 13. Alsof er niets is veranderd.

“Het is goed om terug te zijn”, vertelt Vorm op de website van Tottenham Hotspur. “Het is in een bepaalde zin makkelijk; er is weinig veranderd. Ik ken de meeste spelers, stafleden en overige personeelsleden nog. Voor mij voelt dit als thuiskomen. Logischerwijs ben ik nog niet wedstrijdfit, dus daar moet aan gewerkt worden, maar ik voel me goed.”

Voor Kai Heerings, die tot 70 optredens kwam in de hoofdmacht van FC Utrecht, staat de start van het seizoen voor de deur met zijn nieuwe club North East United.

Sterrencompetitie Super League begint
Wedstrijdfit worden is dus de eerste klus die Vorm te wachten staat. Dat station is Kai Heerings ondertussen gepasseerd. Voor hem staat, met zijn team North East United, het seizoen in de Indiase Super League op het punt van beginnen. Voor Heerings en zijn ploegmakkers begint de competitie maandag, met een uitmatch tegen Bengaluru FC. De bekendste teamgenoot van de oud-verdediger van FC Utrecht is trouwens Asamoah Gyan, een 105-voudig international van Ghana. Internationals: je struikelt er welhaast over in de Super League. In de competitie, die is opgericht ter promotie van de voetbalsport in het meer dan 1 miljard inwoners tellende India, komen dit seizoen onder anderen internationals in actie uit Australië, Tunesië, Senegal, Gabon, Fiji, Nigeria, Afghanistan, Malta, Litouwen, Oostenrijk, Jamaica en India natuurlijk.

Dave Bulthuis speelde 90 keer voor FC Utrecht en strijdt nu met Ulsan Hyundai om de Zuid-Koreaanse landstitel.

Bulthuis klaar voor beslissende fase
Nóg verder van de Dom speelt Dave Bulthuis tegenwoordig zijn wedstrijden. In de Zuid-Koreaanse K League 1 is hij met Ulsan Hyundai actief. En na een eerste seizoensfase van 33 speelrondes, breekt in Zuid-Korea nu de allesbeslissende reeks wedstrijden aan. Ulsan Hyundai is met het hoogste aantal punten doorgestroomd naar de kampioenscompetitie, waarin het in Jeonbuk Motors z’n voornaamste concurrent in de strijd om de titel heeft. Over enkele weken wordt duidelijk welke ploeg met de trofee aan de haal gaat.

Volgende week aflevering 58 van FC Utrecht Worldwide!