Worldwide: Utrechters belangrijk in Premier League

02 oktober 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over onder meer Erik Pieters, Sébastien Haller en Timo Letschert.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Utrechters in de Premier League, Assistenkoning Issa Kallon, een debuterende Timo Letschert in Duitsland en Lukas Görtler.

Utrechters belangrijk in de Premier League
Linksback Erik Pieters verkaste afgelopen transferperiode van Stoke City naar Burnley. Pieters speelde tot nu toe alle wedstrijden (7) voor zijn ploeg en was 3 keer belangrijk met een assist. Ook afgelopen zaterdag was dat het geval, in de uitwedstrijd tegen Aston Villa. De verdediger gaf een uitstekende assist op ploeggenoot Jay Rodríquez in de wedstrijd die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Burnley staat op dit moment elfde in de Premier League met hetzelfde aantal punten als Manchester United: 9.

Wie in de afgelopen speelronde van de Engelse competitie ook zijn aandeel in een wedstrijd had met een assist was Sébastien Haller. De spits van West Ham United zorgde met zijn assist op Andrij Jarmolenko voor de openingstreffer in het uitduel met AFC Bournemouth. De Franse spits speelde tot op heden 7 wedstrijden voor de The Hammers, scoorde daarin 3 keer en was 1 keer de aangever.

Görtler pakt door
Nadat Lukas Görtler in de vorige editie van FC Utrecht Worldwide terecht was gekomen met zijn eerste doelpunt, pakt de Duitse spits gelijk door. In de wedstrijd die daarop volgde wist de Duitse aanvaller wéér te scoren. In het uitduel met FC Sion scoorde de oud-aanvaller van FC Utrecht de tweede treffer van zijn ploeg, FC St. Gallen 1879 won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 en staat momenteel derde in de Raiffeisen Super League.



Assistenkoning Kallon
Issa Kallon kroont zich in Leeuwarden tot een assistenkoning. De rappe vleugelaanvaller speelde tot nu toe alle wedstrijden voor SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. In 8 wedstrijden gaf Kallon 4 assists. In de afgelopen speelronde was het weer raak voor de oud-speler van FC Utrecht. Met zijn assist op ploeggenoot Robert Mühren had de aanvaller een belangrijk aandeel in de 4-0 overwinning op FC Volendam.  



Debuterende Letschert
Verdediger Timo Letschert maakte afgelopen zomer, na zijn verhuurperiode bij FC Utrecht, een transfer naar Hamburger SV. Door zijn blessure moest hij er lang op wachten, maar afgelopen zaterdag maakte Letschert zijn debuut voor de Noord-Duitse club in de 2. Bundesliga. In het uitduel met Jahn Regensburg mocht de verdediger 11 minuten voor tijd invallen.

 

Volgende week aflevering 56 van FC Utrecht Worldwide!