Worldwide: Görtler vs. Bergström

09 oktober 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over onder meer Lukas Görtler, Emil Bergström en Andreas Ludwig.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Een Zwitsers onderonsje, Robbin Ruiter en Andreas Ludwig. 

Zwitsers onderonsje
Afgelopen weekend stond er in de Zwitserse competitie een opvallend duel op het programma. FC St. Gallen 1879, de ploeg van oud-FC Utrecht speler Lukas Görtler, nam het op tegen de koploper van de Super League: FC Basel 1893. Verdediger Emil Bergström is dit seizoen uitgeleend aan de ploeg uit Basel. Beide spelers stonden 90 minuten op het veld. Het onderlinge duel eindigde uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel.

Robbin Ruiter
PSV haalde afgelopen transferperiode Robbin Ruiter terug naar Nederland. De doelman, die 157 wedstrijden speelde voor de FC uit de Domstad, kwam transfervrij over van AFC Sunderland. Ruiter werd in eerste instantie gehaald als derde doelman van de Eindhovenaren, maar mocht de afgelopen wedstrijden wegens blessureleed in de basisopstelling beginnen. In het Europese uitduel met Rosenborg BK en het thuisduel met VVV-Venlo stond Ruiter op het opstellingsformulier. In beide wedstrijden moest de Volendamse goalie 1 tegentreffer incasseren.

Andreas Ludwig
De Duitse aanvallende middenvelder komt momenteel uit voor het tweede team van TSG 1899 Hoffenheim. Ludwig speelde 53 wedstrijden voor FC Utrecht, gaf daarin 7 keer een assist en kwam in die wedstrijden 4 keer tot scoren. Ook in de Regionalliga Südwest, waar de middenvelder inmiddels al 128 wedstrijden op zijn naam heeft staan, toont Ludwig zijn klasse om het net te doen bollen. De aanvallende middenvelder staat na 10 wedstrijden op 5 treffers.

Volgende week aflevering 57 van FC Utrecht Worldwide!