Worldwide: Antwi gaat als een speer in Bulgarije

23 oktober 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over onder anderen Rodney Antwi, Timo Letschert en Nacer Barazite.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: de doelpuntendrang van Rodney Antwi in Bulgarije, een kraker op de rol voor Timo Letschert en updates over de eindfases van de competities waarin Nacer Barazite en Edson Braafheid tegenwoordig uitkomen.

Twee keer raak was het afgelopen maandag. Rodney Antwi scoorde in de kelderkraker van de Bulgaarse efbet Liga – de Eredivisie van Bulgarije – twee maal namens FC Tsarsko Selo 2015 Sofia en loodste zijn team daarmee naar de zege op Botev Vratsa (3-0). Bovendien schoot Antwi zichzelf weer wat verder omhoog op de topscorerslijst van de efbet Liga. De aanvaller, die bij FC Utrecht tot vijf optredens in de hoofdmacht kwam, is nu de gedeelde nummer vijf van het Bulgaarse doelpuntenmakersklassement. En dat voor een speler voor één van de staartteams van de competitie.

Voor Antwi is z’n periode bij FC Tsarsko Selo 2015 Sofia zijn eerste over de Nederlandse grens. De aanvaller ging na zijn vertrek bij FC Utrecht in 2017 aan de slag voor FC Volendam, waarna hij afgelopen zomer de switch maakte naar de relatief onbekende club uit Bulgarije. Daar is hij één van de vele buitenlanders in de selectie, die onder anderen ook uit vijf Brazilianen, een Congolees, een Fransman en een Haïtiaan bestaat.

Kraker voor Letschert en co
Zeker zo internationaal als de kern van FC Tsarsko Selo 2015 Sofia is de spelersgroep van Hamburger SV. Die joekel van een club vecht nu voor het tweede seizoen op rij om terugkeer naar de 1. Bundesliga en ligt vooralsnog prima op schema. Het team van verdediger Timo Letschert gaat namelijk aan kop op het tweede niveau. Dit weekend kan HSV een reuzenstap zetten in de strijd om de bovenste plekken in het algemeen en het kampioenschap in het bijzonder, want het krijgt namelijk de nummer twee van de ranglijst op bezoek: VfB Stuttgart. HSV – VfB Stuttgart. Een affiche alvast van 1. Bundesliga-allure. En voor HSV trouwens de tweede absolute topper van deze week. Afgelopen maandag nog gingen Letschert en co namelijk op bezoek bij de nummer drie van de ranking: Arminia Bielefeld. Met voormalig FC Utrecht-speler Letschert in de basis eindigde die pot in 1-1.

Barazite en Braafheid spelen om de prijzen
Nacer Barazite kan zaterdag kampioen worden in Thailand. Met zijn club Buriram United gaat Barazite als koploper de laatste speeldag van het seizoen in. In de allesbeslissende partij – de marge van Buriram United op achtervolger Chiangrai United is twee punten – is het reeds gedegradeerde Chiangmai de opponent van Barazite’s ploeg. Barazite is trouwens een belangrijke speler voor Buriram United. De voormalig FC Utrecht’er heeft in twaalf partijen al vijf keer het net weten te vinden.

Duizenden kilometers verderop is voor Edson Braafheid met Austin Bold inmiddels ook de beslissende fase van het seizoen aangebroken. Braafheid speelt met zijn ploeg, die in 2018 werd opgericht en dit jaar voor het eerst meedeed aan de competitie, een zogeheten play-in waarmee het zich kan plaatsen voor de play-offs. In die play-in moet Austin Bold zien af te rekenen met LA Galaxy II. Lukt dat, dan stroomt Austin Bold in de achtste finales van de play-offs in. De weg naar de USL Championship-titel is dus nog behoorlijk lang.

Volgende week aflevering 59 van FC Utrecht Worldwide!