Winst op Het Kasteel

27 oktober 2019

Twee benutte strafschoppen bezorgen Domstedelingen de winst: 1-2.

Voor FC Utrecht stond er vandaag een uitwedstrijd in Rotterdam op het programma. Het Kasteel werd het strijdtoneel voor de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Door twee benutte strafschoppen winnen de Domstedelingen met 1-2.

Er zijn amper tien minuten gespeeld als FC Utrecht bezig is aan aanval richting het Spartaanse doel. Bart Ramselaar geeft een mooie steekpass op Jean-Christophe Bahebeck. De Franse spits probeert doelman Ariel Harusch te omspelen maar wordt daarbij neergehaald: Penalty! Diezelfde Bahebeck eist de strafschop op en schiet ‘m feilloos in ’t hoekie: 0-1! Een droomstart voor de FC uit de Domstad.

Ache
Na het snelle doelpunt van Bahebeck zijn de Domstedelingen voortdurend in de aanval. Het lijkt erop dat FC Utrecht snel de score gaat verdubbelen, maar niks is minder waar. De eerste aanval van Sparta Rotterdam wordt gelijk optimaal benut. Rechtsback Dirk Abels stoomt naar voren en geeft een voorzet die precies eindigt op het hoofd van Ragnar Ache. De 1,82 meter lange Duitse spits kopt die bal dusdanig hoog dat doelman Maarten Paes er net niet bij kan. De kopgoal zorgt ervoor dat de Spartanen op gelijke hoogte komen: 1-1.

VAR
Met nog zo’n vijf minuten tot het rustsignaal krijgt FC Utrecht een vrije trap. Het schot van Adam Maher eindigt tegen de muur en het spel gaat verder, maar scheidsrechter Sander van der Eijk wordt teruggeroepen door videoscheidsrechter Christiaan Bax. Er is hands gemaakt en de Domstedelingen krijgen een penalty! Wéér meldt Bahebeck zich achter de bal, maar deze keer keert doelman Harush de inzet van de Franse aanvaller. Toch moet de VAR wederom in actie komen, de Spartaanse goalie kwam te vroeg van de achterlijn en de strafschop mag nog een keer worden genomen. Ditmaal is het Adam Maher die zich meldt en de bal keurig in de onderhoek schiet. Tweede keer scheepsrecht zullen we maar zeggen: 1-2.

Makienok
Aanvaller Simon Makienok keerde vandaag na ruim een jaar terug in de wedstrijdselectie van FC Utrecht. Een kruisbandblessure hield de Deen lang uit de roulatie. Het was de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, van vorig seizoen op 16 september 2018, waarin Makienok voor het laatst bij de wedstrijdselectie zat en tevens ook speelminuten maakte. Tijdens zijn warming-up werd hij dan ook luidkeels toegezongen en klonk er langere tijd ‘taataatatatata Simon Ma-kie-nok!’ vanuit het uitvak.

Bekerwedstrijd
De Domstedelingen komen aanstaande donderdag weer in actie. Op die dag speelt FC Utrecht een TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen Excelsior‘31. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Koerbelt. Tickets voor het duel met de club uit Rijssen zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop van Stadion Galgenwaard.

Sparta Rotterdam – FC Utrecht 1-2 (1-2)
7. Jean-Christophe Bahebeck 0-1
20. Ragnar Ache 1-1
43. Adam Maher 1-2

Gele kaarten: Ariel Harush (Sparta Rotterdam), Adam Maher (FC Utrecht), Jurgen Mattheij (Sparta Rotterdam)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 10.322

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Opstelling Sparta Rotterdam:
Ariel Harush; Dirk Abels (74. Khalid Karami), Bart Vriends, Jurgen Mattheij, Lassana Faye (84. Lars Veldwijk); Abdou Harroui, Adil Auassar, Mohamed Rayhi (64. Joël Piroe), Dante Rigo; Ragnar Ache, Halil Dervisoglu

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Adam Maher, Joris van Overeem, Bart Ramselaar (74. Patrick Joosten), Sander van der Streek; Gyrano Kerk (88. Giovanni Troupée), Jean-Christophe Bahebeck (66. Urby Emanuelson)