Wijzigingen in directie FC Utrecht

01 oktober 2019

Thijs van Es benoemd tot Algemeen Directeur FC Utrecht.

Per 1 oktober vervult Thijs van Es de functie van Algemeen Directeur. Joost Broerse zal zich als Commercieel Directeur volledig toespitsen op de ontwikkeling en groei van corporate partnerships. De functie van Jordy Zuidam blijft onveranderd en wordt per heden aangeduid als Technisch Directeur.

Deze wijzigingen komen voort uit een driejarige visie en strategie, die is ontwikkeld samen met medewerkers, partners, de RvC en aandeelhouders. Deze visie is ingestoken op een verdere gestructureerde en stabiele groei van de club, op meerdere vlakken. 

Een van de speerpunten van deze visie is het realiseren van de groei van Business Club Leden, met speciale aandacht voor het aantal ‘corporate partners’. “Naast de huidige samenwerkingen met onze official partners, willen we samenwerken met corporate partners waarmee we samen kunnen bouwen aan FC Utrecht en aan de regio Utrecht. De potentie van deze partnerships is enorm groot op basis van de toegevoegde waarde voor ondernemers op zowel het zakelijke, als wellicht het maatschappelijke vlak. Het is dus belangrijk dat Joost Broerse de ruimte krijgt in zijn schema om zich hier volledig op te focussen”, onderbouwt Pieter Leyssius, voorzitter van de raad van commissarissen bij FC Utrecht.

“Met de benoeming van Thijs van Es tot Algemeen Directeur wordt beoogd de snelheid van besluitvorming binnen FC Utrecht te bevorderen. Hiermee kunnen we slagvaardiger worden wat belangrijk is voor de realisatie van onze strategie”, aldus de raad van commissarissen. Technisch Directeur Jordy Zuidam is het aanspreekpunt bij technische zaken en Algemeen Directeur Thijs van Es is dit nu bij overige zaken, zowel intern als extern. De statutaire directie blijft bestaan uit Jordy Zuidam en Thijs van Es.

Kersvers Algemeen Directeur Thijs van Es over zijn functiewijziging: “Ik ben er natuurlijk trots op om benoemd te worden tot Algemeen Directeur van de club van mijn stad, FC Utrecht. Op het technisch domein presteren we de afgelopen 4 seizoenen in de subtop. En ook maatschappelijk realiseren we steeds vaker onze ambities. Het is zaak om op alle vlakken, zowel intern als extern, door te blijven ontwikkelen en daarmee structureel een subtopper te zijn. Daar gaan we in de komende jaren alles aan doen, met de visie als leidraad.”