Volgende topper voor beloftenploeg: SC Cambuur op bezoek

25 oktober 2019

Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen de Keuken Kampioen Divisie-koploper.

Voor de derde keer in een tijdsbestek van acht dagen is het wedstrijddag voor Jong FC Utrecht. De ploeg van René Hake neemt het vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen SC Cambuur. Het treffen met de Keuken Kampioen Divisie-koploper begint aan de Koningsweg om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht toonde in de voorgaande twee partijen twee gezichten. Op eigen veld tegen titelkandidaat De Graafschap speelden de talenten van Hake een dijk van een wedstrijd, die eindigde in 2-2. Afgelopen maandag in Amsterdam hadden de Domstedelingen het erg lastig tegen Jong Ajax. Op De Toekomst werd het 4-0 voor de door voormalig speler van FC Utrecht Mitchell van der Gaag getrainde hoofdstedelingen. “We hebben ons vanavond niet als team gepresenteerd. En daar begint alles bij. Onderling was er vanavond ook niet de klik om het voor elkaar te krijgen. De spelers stuurden elkaar onderling te weinig aan”, zei Hake in de catacomben van De Toekomst. “Je moet hier van leren en de spelers moeten in de volgende wedstrijd laten zien dat ze het begrepen hebben”, vertelde hij bovendien.

Kallon in topvorm bij koploper SC Cambuur
Die volgende wedstrijd, die staat inmiddels dus voor de deur. Bij tegenstander SC Cambuur is Zeistenaar Issa Kallon dé man in vorm. De oud-speler van FC Utrecht, die in de Domstad tot 6 optredens in de hoofdmacht kwam, maakte afgelopen week namens de Friezen eigenhandig het verschil tegen TOP Oss. Scoorde Kallon in zijn eerste 68 duels voor SC Cambuur nog 2 maal, in het treffen met de Ossenaren lukte hij 4 goals. Zo kon het dat het 5-1 werd voor de geel-blauwen. De ploeg van Henk de Jong, tot wiens technische staf ook voormalig speler van FC Utrecht Pascal Bosschaart behoort, gaat aan kop in de Keuken Kampioen Divisie en verloor dit seizoen tot nu toe twee maal. Dat was in uitwedstrijden, tegen respectievelijk mede-titelkandidaten De Graafschap en NAC Breda.

Zesde ondanks zwaar schema
Jong FC Utrecht staat na elf speeldagen in de Keuken Kampioen Divisie op de zesde plaats. De talenten uit de Domstad hebben nochtans geen eenvoudig programma gehad in de eerste fase van het seizoen. Ga maar na; na vanavond heeft Hake’s team – gekeken naar de stand op de ranglijst op dit moment – al de nummer 1 (SC Cambuur), 2 (De Graafschap), 3 (NAC Breda), 4 (Jong Ajax), 5 (Excelsior) en 7 (Go Ahead Eagles) getroffen. In dat rijtje ontbreekt alleen de nummer 6; dat zijn de Utrechters zelf.

Aftrap om 20.00 uur, kassa’s open om 19.00 uur
De Keuken Kampioen Divisie-pot Jong FC Utrecht – SC Cambuur begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. De kassa’s aan de Koningsweg gaan om 19.00 uur open. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn tickets ook verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en natuurlijk kun je tot de aftrap ook ONLINE kaartjes kopen voor het duel met de Friezen. Niet van de partij? Flitsen van de match passeren de revue in het schakelprogramma van FOX Sports en bovendien doet FC Utrecht van de wedstrijd live verslag via Twitter.