Op een mooie, zonnige zaterdagochtend stonden de gladiatoren van FCU onder 14 klaar om de lijn van de afgelopen weken, met overwinningen op de leeftijdsgenoten van NAC en PEC Zwolle, door te trekken. Trainer Brian Groeneweg trapte de wedstrijdbespreking af en Tijn, Olivier en Ilyas gaven het speelplan aan vanuit hun eigen linies. Dat kwam er in de wedstrijd wat moeizamer uit dan gedacht: Volendam bleek een ploeg die zowel fysiek, als voetballend prima stond. Onze jongens leken in de beginfase dan ook een tikje onder de indruk. Dat bleek uit de 0-1 van Volendam, waarbij de nummer 8 alle ruimte kreeg voor een solo en de bal op een presenteerblaadje aan de spits gaf. FCU kwam halverwege de 1e helft op 1-1 na prima combinatiespel en goed doorzetten van Jahrnell, kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en zette ook steeds meer druk naar voren. Daarop schakelde Volendam fysiek een tandje bij en na de 3e harde charge op Gustav in een kort tijdsbestek, moest deze zich laten vervangen door Ronnie. In de 25e minuut, na een mogelijk buitenspelmoment, sneed Volendam door de FCU defensie en kreeg een penalty mee: 1-2. Aan de overkant kreeg Noe op zijn beurt, na wederom prima combinatiespel van FCU kant, ook een penalty mee. Jonathan maakte geen fout vanaf 11 meter: 2-2. FCU probeerde door te drukken, maar het was Volendam dat kort voor rust uit een corner 2-3 maakte. Direct na de rust werd het zelfs 2-4. FCU bleef in de wedstrijd met een sterk spelende Noe, die met zijn loopacties constant voor gevaar zorgde. Een snel genomen vrije trap van hem leidde ook de 3-4 in. Jahlani kwam er aan de rechterkant doorheen, schoot op de paal en via een carambole ging de bal er alsnog in. Het op en neer golvende spel van beide ploegen was genieten voor de neutrale toeschouwer. Volendam was een aantal maal gevaarlijk in de omschakeling en kwam halverwege de 2e helft met een vlammend afstandsschot op 3-5. FCU gaf niet op en bleef kansen en mogelijkheden creƫren, maar deze waren niet besteed aan o.a. Cheveyo, Noe en Ronnie. In de slotfase werd het nog 3-6 na een persoonlijke fout in de FCU verdediging en was de wedstrijd gespeeld. FCU legde in delen van de wedstrijd prima combinatiespel op de mat, toonde ook vechtlust door tot het einde door te gaan, maar dit bleek niet genoeg tegen een goed FC Volendam. Wonden likken, werken aan de ontwikkelpunten en op naar de volgende wedstrijd.