Telstar-uit op de rol voor beloftenploeg

01 november 2019

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie in Velsen-Zuid.

Telstar-uit. Die pot staat vanavond (vrijdag) op de rol voor de beloftenploeg van FC Utrecht. Met andere woorden: de nummer zeven van het klassement van de Keuken Kampioen Divisie gaat op bezoek bij de nummer tien van de ranglijst. Kick-off in het Rabobank IJmond Stadion: 20.00 uur.

Jong FC Utrecht is bezig aan z’n sterkste seizoen ooit op het tweede niveau van de Nederlandse voetbalpiramide. De Utrechtse beloftenploeg verzamelde negentien punten tijdens de eerste twaalf speeldagen. Ter vergelijking: vorig seizoen, na 38 wedstrijden, stokte de puntenteller op 23. De recente vorm van de ploeg van René Hake is bovendien goed. Van de laatste negen partijen verloren de talenten uit de Domstad er slechts één.

Punten tegen topteams
De afgelopen weken lieten de Utrechtse talenten zien zich te kunnen meten met de top van de competitie. Op Zoudenbalch werd het 2-2 tegen De Graafschap en 1-1 tegen SC Cambuur. “Als je bekijkt dat wij tegen titelkandidaten De Graafschap en SC Cambuur meer dan gelijkwaardig zijn, dan kunnen we daar in ieder geval heel erg positief naar kijken”, aldus Hake over de gepakte punten tegen de Friezen en de Gelderlanders. “Ik denk dat we daar ook tevreden mee moeten zijn en ik ben trots op het team dat we dit kunnen brengen.”

Bekersucces voor Witte Leeuwen
Telstar kwam afgelopen dinsdag in actie in de eerste ronde van de KNVB Beker. Daarin was de ploeg van Andries Jonker succesvol. Want: tegenstander Koninklijke HFC werd verslagen. In de blessuretijd in Haarlem was het Anthony Berenstein die de voor Telstar verlossende 1-2 scoorde. In de persoon van Berenstein is direct een oud-speler van FC Utrecht die op dit moment tot de kern van de Noord-Hollanders behoort benoemd. De flankaanvaller bereidde dit seizoen tot nu toe drie doelpunten voor in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde daarin bovendien één keer. Andere oude bekenden bij Telstar: Redouan El Yaakoubi (45 duels in Jong FC Utrecht) en Shayne Pattynama, goed voor 41 partijen in Jong FC Utrecht.

Live verslag vanuit Rabobank IJmond Stadion
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Telstar – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur in het Rabobank IJmond Stadion. Vanuit Velsen-Zuid doet FC Utrecht via Twitter rechtstreeks verslag van de partij tegen de Witte Leeuwen. Flitsen van het duel komen bovendien voorbij in het door FOX Sports uitgezonden schakelprogramma.