Sterk gestart Jong FC Utrecht ontvangt taai De Graafschap

18 oktober 2019

Een heerlijke pot Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (vrijdag) op Zoudenbalch!

Het ijzersterk aan dit seizoen begonnen Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) in de Keuken Kampioen Divisie op tegen De Graafschap. Het duel met de Superboeren begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

De beloftenploeg van FC Utrecht is uit de startblokken geschoten deze jaargang. Na negen speeldagen staat de ploeg van trainer René Hake op plaats zes van de ranglijst, met reeds zeventien punten op de teller. Ter vergelijking: in de voorgaande drie seizoenen sámen werden tijdens de eerste negen speeldagen van de jaargang in totaal twintig punten geoogst. En dit seizoen, hoewel nog niet op een kwart, werden al net zoveel overwinningen geboekt als de hele voorgaande jaargang: vijf stuks.

Bronzen Schild
In dat kader is het niet geheel verrassend dat trainer Hake in de prijzen is gevallen: hij is verkozen tot Beste Trainer van de Eerste Periode en neemt vanavond, voorafgaand aan het duel met de Superboeren, het Bronzen Schild dat bij die eervolle uitverkiezing hoort in ontvangst op Zoudenbalch.

Het goede voorbeeld in 2017
Vier keer eerder speelde Jong FC Utrecht op het één na hoogste niveau tegen De Graafschap. Drie maal gingen de Doetinchemmers met de punten aan de haal, maar er was ook Utrechts succes. Dat was op 30 januari 2017, toen op eigen veld met 3-2 van de Gelderlanders werd gewonnen door de Utrechters, voor wie die dag Menno Koch, Sylla Sow en Nick Venema tot scoren kwamen.

Taaie Superboeren nog ongeslagen
Doelpunten incasseren, dat doen de Achterhoekers dit seizoen trouwens nauwelijks. Negen wedstrijden gespeeld, slechts vier doelpunten tegen. Het zijn wat dat betreft uitmuntende statistieken die de ploeg van oefenmeester Mike Snoei kan overleggen. Qua doelpuntenproductie – zeventien treffers gemaakt tot nu toe, minder bijvoorbeeld dan het als twaalfde geklasseerde FC Den Bosch – blijft De Graafschap nog wat achter bij de overige Keuken Kampioen Divisie-toppers, maar dat Snoei’s equipe een gooi naar de titel wil en gaat doen, lijkt een gegeven. De Superboeren zijn er taai genoeg voor; als enige in de competitie zijn ze nog ongeslagen.

Aftrap om 20.00 uur, kassa’s open om 19.00 uur
Kom kijken vanavond naar Jong FC Utrecht – De Graafschap! De wedstrijd begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur en de kassa’s gaan om 19.00 uur open. Voor die tijd al een ticket op de kop tikken? Dat kan tot 17.00 uur in de FC Utrecht Fanshop en natuurlijk ONLINE. Niet van de partij vanavond aan de Koningsweg? FC Utrecht doet via Twitter live verslag van de Keuken Kampioen Divisie-partij.