Een sterk optreden van FC Utrecht tegen koploper Ajax. Al vrij snel viel de 0-1 na wat naïef balverlies van de Domstedelingen. Na wat kansen voor Ajax controleerde FC Utrecht de wedstrijd  volkomen en zou keeper Kay Notenboom een relatief rustige middag krijgen. Naarmate de eerste helft vorderde lukt het Ajax niet meer om in de buurt van Notenbooms goal te komen. Aan de andere kant was het ook niet zo dat Kays collega het erg druk had en was de wedstrijd gelijkwaardig. Het was uiteindelijk Jesse van de Haar die van 40 meter de doelman kansloos liet en de gelijkmaker aantekende.

Na rust een sterk FC Utrecht wat zeer georganiseerd speelde en Ajax vaak dwong tot een lange ongecontroleerde bal die vaak een prooi was voor de thuisploeg. Na een overtreding op Rafik die niet genoteerd werd brak Ajax uit en met alle macht zette Rafik een sliding in om redding te brengen op de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf rood en hij kon vertrekken. Zuur, maar laten we vooral de les leren dat niet scheidsrechters invloed hebben maar 11 veldspelers wel.

Met een man minder was de Utrechtse controle nog immer aanwezig. Het spel golfde soms op en neer en ondanks dat de thuisclub verder terug moest was het Ajax wat achterin wel op diende te letten. Aidan Tross voorkwam een zeker goal, de Amsterdamse intikker werd met een geweldige sliding door Aidan uit het doel geranseld.

Helaas viel vlak voor tijd toch de 1-2 nadat de bal in de voeten van een tegenstander werd gekopt. Met 10 man werd de rug gerecht en lukte het om een slotoffensief voor elkaar te krijgen. Ondanks de druk van de FC Utrecht leverde het geen goal op en bleef de stand op 1-2 steken.

Al met al een knap optreden van FC Utrecht dat weer beter speelde dan de vorige wedstrijd tegen Feyenoord.

Komende week wederom een leerzame week voor de boeg met een thuiswedstrijd tegen RAC-club PVCV O16 en de uitwedstrijd tegen AZ op zaterdag. Nadien vindt er een teamuitje plaats samen met ouders, broertjes en zusjes.

Met alle vertrouwen wordt er uitgekeken naar de komende week want als het team zulke reuzenstappen blijft maken als de afgelopen twee weken wordt het vast weer smullen langs de lijn.