Speler van de Maand September: Maarten Paes

03 oktober 2019

Junior Tiger Thijs de Roo (9 jaar) mocht vandaag de Junior Tiger Speler van de Maand-award uitreiken aan de winnaar van de maand september: Maarten Paes. De talentvolle keeper heeft met zijn vele reddingen de meeste stemmen verdiend van de Junior Tigers-leden!

Thijs was hiervoor speciaal samen met zijn vader naar Sportcomplex Zoudenbalch gekomen om de prijs te overhandigen aan zijn held. Thijs speelt zelf in de aanval bij FC Driebergen in de O10-1, maar vond de keeper van FC Utrecht het afgelopen maand super goed doen! Zo zag Thijs vanaf de tribune Maarten een belangrijke penalty stoppen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Thijs had thuis al enkele vragen voorbereid die hij aan Maarten wilde stellen. Ook had hij een mooie tekening gemaakt voor de doelman. Als eerste wilde Thijs weten wat Maarten zijn lievelingseten is. Maarten eet het liefste Paella of een Poké Bowl. Volgens de doelman is het belangrijk om op je voeding te letten om zo de beste prestaties te leveren op het veld.

Daarnaast was Thijs benieuwd of Maarten al zijn hele voetbalcarrière keept. De doelman van FC Utrecht begon echter als spits en is op latere leeftijd pas gaan keepen. Hij bleek veel talent te hebben volgens de trainers bij zijn amateurclub en is toen vaker gaan trainen. Wel vier keer in de week!

Als laatste wilde Thijs weten hoe de doelman zich voorbereidt op een wedstrijd. Dat doet Maarten door veel vertrouwen te hebben in zijn keeperskunsten en ook andere leuke dingen te doen. Als de wedstrijd dan bijna begint: volle bak focus! De tip die Maarten, Thijs en andere voetballers mee wil geven is hard werken en veel plezier hebben!

Als dank voor de prijs ontving Thijs een keepersshirt van Maarten, gesigneerd door de keeper hemzelf. Daarnaast ging Maarten nog een verrassing uit de kleedkamer halen: Gesigneerde keepershandschoenen die hij tegen Feyenoord had gebruikt! Hoe gaaf is dat?

Wil jij ook kans maken op en unieke meet-and-greet met jouw favoriete FC Utrecht-speler? Stem dan op de Junior Tigers Speler van de Maand-award: https://www.fcutrecht.nl/supporters/junior-tigers/junior-tiger-poll/