Patrick Zwaanswijk nieuwe scout van FC Utrecht

04 oktober 2019

Oud-voetballer van FC Utrecht treedt toe tot het scoutingsteam.

Het scoutingsteam van FC Utrecht wordt versterkt met oud-voetballer Patrick Zwaanswijk. FC Utrecht en Zwaanswijk gaan een samenwerking aan tot medio 2021, met een optie op een extra jaar.

Zwaanswijk begon zijn professionele voetballoopbaan bij FC Utrecht, waar hij zes seizoenen uitkwam voor het eerste elftal. De verdediger speelde hierna voor Oita Trinita in Japan, waarna hij na twee seizoenen terugkeerde in Nederland bij NAC Breda. In 2010 ging Zwaanswijk wederom op avontuur, ditmaal naar Australië bij Central Coast Mariners. Hier beëindigde hij na drie seizoenen zijn voetballoopbaan en ging aan de slag als assistent-trainer van het eerste elftal en trainer van Onder 21 bij diezelfde club. Nu is hij assistent-trainer bij Olyroos, het Australisch nationaal elftal Onder 23, die zich proberen te kwalificeren voor de Olympische spelen in Tokio in 2020. Deze functie gaat Zwaanswijk combineren met een functie als scout bij FC Utrecht.

“Patrick is een mooie versterking van het huidige scoutingsteam”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Hij heeft een interessant netwerk opgebouwd, wat voor ons van meerwaarde kan zijn. Veel Australische (jeugd)spelers kunnen immers een Europees paspoort aanvragen, of hebben deze reeds in het bezit. Hierdoor kunnen we een – voor ons – nieuwe en interessante markt aanboren. Daarnaast heeft Patrick goed voetbalinzicht en hij weet wat er gevraagd wordt nationaal én internationaal. Patrick heeft zoals dat dan gezegd wordt: een goed oog voor talent.”