Paes zet met Jong Oranje feilloze serie voort

16 oktober 2019

Een update over de verrichtingen van FC Utrecht’s jeugdinternationals.

Met doelman Maarten Paes van FC Utrecht in beide duels de volledige negentig minuten onder de lat zette Jong Oranje de feilloze EK-kwalificatiereeks de voorbije dagen succesvol voort. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi scoort nu negen op drie, na zeges op de leeftijdsgenoten uit Portugal en Noorwegen.

Afgelopen vrijdag trokken de Nederlandse talenten alles uit de kast in de kraker tegen Jong Portugal. Die pot werd met 4-2 gewonnen door Jong Oranje, waarvoor in Doetinchem Myron Boadu (2), Teun Koopmeiners en Calvin Stengs scoorden. Dinsdagavond in Drammen werd ook de derde wedstrijd van deze kwalificatiereeks – eerder al werd die begonnen met een riante zege op Jong Cyprus – in winst omgezet door de Nederlanders. Paes hield de nul tegen Jong Noorwegen, terwijl zijn collega-sluitpost aan de andere kant van het veld goals incasseerde van Rick van Drongelen (2), Calvin Stengs en Dani de Wit: 0-4.

Jong Oranje, waarvoor ook FC Utrecht’s Justin Hoogma was geselecteerd, gaat met negen punten uit drie wedstrijden fier aan kop in de EK-kwalificatiepoule. Dit kalenderjaar volgt voor Van de Looi’s team nog één pouleduel; een uitmatch tegen de puntloze hekkensluiter Jong Gibraltar. In 2020 wordt het kwalificatietoernooi voltooid.

Goalie Fabian de Keijzer van FC Utrecht kwam afgelopen donderdag met Oranje Onder 20 in actie tegen Portugal Onder 20. Die partij, waarin de Nederlandse talenten de overhand hadden, kende geen winnaar (1-1).