Ongeslagen reeks Jong FC Utrecht ten einde

21 oktober 2019

Utrechtse beloftenploeg bijt zich op De Toekomst stuk op Jong Ajax: 4-0.

Jong FC Utrecht’s fraaie, ongeslagen reeks in de Keuken Kampioen Divisie is vanavond (maandag) in Amsterdam tot een einde gekomen. De talentenploeg uit de Domstad verloor op De Toekomst met 4-0 van Jong Ajax. 

De kopbal is hard. Maar: net niet goed genoeg gemikt. Op de deklat boven David Jensen eindigt een door Lassina Traoré gekopte bal. Zo geeft de international van Burkina Faso pak ‘m beet een kwartier voor tijd blijk van het feit dat hij ook kan missen. Al is het, helaas voor de Utrechters, één van de weinige keren dat hij dat doet. De 18-jarige Afrikaan is op dreef op De Toekomst.

Niet in het spel
Traoré opent na een kwartier spelen de score met een bekeken schot in de hoek en treft ook na de rust twee keer doel. Het zijn dan de 3-0 en de 4-0 die de aanvaller van de Amsterdammers scoort. Daarmee beslist hij in feite eigenhandig de wedstrijd. Een partij waarin de Utrechters geen moment in hun sas zijn. Jong FC Utrecht slaagt er simpelweg niet in lekker in zijn spel te komen onder de rook van de Johan Cruijff ArenA. Na de 2-0, die na twintig minuten wordt gescoord door Jurgen Ekkelenkamp, draait het in een fase weliswaar wat beter. Maar kansen blijven veelal uit.

Zeven duels
En zo wordt met de minuut die verstrijkt in Amsterdam steeds duidelijker dat de ongeslagen serie van de ploeg van trainer René Hake ten einde komt. Een reeks van zeven partijen, met daarbij onder meer overwinningen op Jong PSV (3-0), FC Den Bosch (5-1), Roda JC Kerkrade (1-3) en FC Dordrecht (2-5).

Vrijdag opnieuw een topper
Voor de Utrechtse beloftenploeg wacht vrijdag al de volgende topper. Die dag komt immers Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur naar Sportcomplex Zoudenbalch. De Friezen baarden afgelopen vrijdag nog opzien door op eigen veld met 5-1 van TOP Oss te winnen. Liefst vier van de vijf treffers van de geel-blauwen werden toen gemaakt door voormalig speler van FC Utrecht Issa Kallon. Tickets voor het duel met SC Cambuur zijn ONLINE reeds verkrijgbaar en natuurlijk ook te koop in de FC Utrecht Fanshop en op de wedstrijddag vanaf 19.00 uur bij de kassa’s op Zoudenbalch.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
15. Lassina Traoré 1-0
20. Jurgen Ekkelenkamp 2-0
63. Lassina Traoré 3-0
69. Lassina Traoré 4-0

Gele kaart: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 840.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling Jong Ajax:
Bruno Varela; Quinten Timber (78. Alex Méndez), Jurriën Timber, Boy Kemper, Juan Familia Castillo; Ryan Gravenberch, Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp; Nicolas Kühn, Lassina Traoré (87. Hassane Bandé), Noa Lang (61. Joshua Pynadath).

Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen (82. Rida El Barjiji), Tim Brinkman, Odysseus Velanas (78. Giovanni de la Vega); Václav Černý, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay (78. Eros Maddy).