De teleurstelling bij de thuisploeg na afloop van de wedstrijd tegen Ajax O19 was groot. En terecht, want zij verdienden vandaag de volle buit. Het was heel onrechtvaardig om ver in de extra tijd (waar kwamen die 8 minuten vandaan?) de gelijkmaker binnen gekopt te zien worden door invaller Donny Warmerdam. Daar hadden de Utrechters niet zo hard voor geknokt. En toch was er een puntendeling. Waar ging het mis? Trainer Robert Wijnands was daar heel duidelijk in: "Wij hadden de wedstrijd zakelijk over de streep moeten trekken. Als je de hele wedstrijd hard werkt voor een goed resultaat moet je in de slotfase de 3 punten zakelijk binnen harken. Dat lieten we na en dat is het enige wat ik de ploeg kan verwijten. Verder alle lof voor mijn spelers". Maar zonde blijft het, want vandaag was het zo'n dag waarop de thuisploeg de Amsterdammers pijn konden doen. Al vroeg in de wedstrijd profiteerde Yassine Tekfaoui van een grove fout achterin bij de gasten. Hij pikte de breedte bal moeiteloos op en scoorde beheerst. Dat was al na 3 minuten en dan verwacht je dat de bezoekers vol gas zouden geven om weer aan te haken. Dat probeerden zij ook, maar de thuisploeg liet dat slechts bij vlagen toe. De druk naar voren van de Amsterdammers leverde voor de Utrechters regelmatige grote kansen in de omschakeling op, maar ervan profiteren lukte maar steeds niet. Aan de andere kant haalden de Amsterdammers alles uit de kast, inclusief het nodige aan toneelspel. En de arbitrale leiding trapte daar jammer genoeg met regelmaat in.

Ook na rust trok FC Utrecht weer met regelmaat naar voren. Het leverde Özcan Yasar meteen een levensgrote kopkans op en Oussama Alou een net zo grote kans met de afvallende bal. Beiden lukte het niet om te scoren. Maar ook Ajax liet zich niet onbetuigd en zette met regelmaat de Utrechtse verdediging aan het werk. De grootste kansen hadden ze in de slotfase. FC Utrecht doelman Wessel Speel kon een hard schot onschadelijk maken en zelfs een heel makkelijk gegeven strafschop was niet aan de Amsterdammers besteed. Sontje Hansen schoot op de paal, in de hoek waar Wessel Speel goed bijzat, overigens. Uiteindelijk moest de thuisploeg dus toch een tegendoelpunt incasseren. Uit een te gemakkelijk weggegeven corner kopte Warmerdam binnen. Op de vraag, of zijn ploeg 1 punt gewonnen had of 2 verloren was Robert Wijnands kort:"Twee punten verloren". En zo was het ook.

FC Utrecht O19 - Ajax O19 1-1

03.   1-0 Yassine Tekfaoui9

0+4  1-1 Donny Warmerdam

FC Utrecht O19 Wessel Speel, Denso Kasius, Rick Meissen, Ruben Kluivert, Djevencio van der Kust, Nathan Holder, Rivillino Neslo, Yuya Ikeshita (79. Sam Tel), Özcan Yasar (65. Fabio Hendriksen), Oussama Alou (68. Raymond Huizing), Yassine Tekfaoui (88. Niciano Grootfaam).