Nieuwegeiner Melvin Boere naar FC Utrecht eSports voor eDivisie

25 oktober 2019

Ervaren eDivisie-speler versterkt eSports-team van Domstedelingen.

Het eDivisie eSports-team van FC Utrecht is per direct versterkt met Melvin Boere van Bundled. De 20-jarige Pro Gamer uit Nieuwegein heeft zich voor het seizoen 2019/2020 verbonden aan FC Utrecht eSports, waartoe deze jaargang ook Pro Gamer Jaey Daalhuisen uit Nieuwegein en Christiaan van der Mark uit Woudenberg behoren.

Kersverse aanwinst Boere deed de voorbije periode al eDivisie-ervaring op bij AZ. Al jaren behoort Boere tot de absolute FIFA-top van Nederland. Bovendien is de Nieuwegeiner al van kleins af aan supporter van FC Utrecht. Die club gaat hij nu, evenals Daalhuisen, vertegenwoordigen in de eDivisie. Clubs treden in die competitie vanaf dit seizoen iedere speelronde aan met twee eSporters, waarvan één op de PlayStation4 speelt en één op de Xbox One. De resultaten van beide eSporters worden bij elkaar opgeteld en bepalen welke club de betreffende speelronde heeft gewonnen. Hiermee ligt de nadruk sterk op teamgevoel en teamprestatie. De totale prijzenpot bedraagt 100.000 euro. Boere komt op de PlayStation 4 in actie, Daalhuisen op de Xbox One.

De eDivisie, de Eredivisie van het eSports, wordt dit seizoen grootser en professioneler opgezet dan ooit tevoren. De twee competities die worden gespeeld, bestaan allebei uit zeventien speeldagen die verdeeld over tien opeenvolgende weken worden afgewerkt. De wedstrijden, waarbij nu ook publiek aanwezig is, zijn via streams rechtstreeks te volgen.

De begeleiding van beide eSporters gaat FC Utrecht dit seizoen samen met Bundled verzorgen. Bundled is een internationale organisatie die de belangen van eSporters van wereldklasse vertegenwoordigt. Boere en Daalhuisen zijn allebei eSporters uit de kweekvijver van Bundled. Door deze samenwerking hoopt FC Utrecht haar eSports-tak naar een hoger niveau te tillen.

FC Utrecht is ervan overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de dynamische eSports-wereld en zet die overtuiging kracht bij met de prachtige eRoom in Stadion Galgenwaard. De eRoom is de thuishaven van FC Utrecht eSports, compleet met consoles, grote en kleine beeldschermen, speciale game-stoelen en een heuse mini-tribune.