Fc Utrecht O14 verslaat thuis Excelsior met 4-0, Knappe uitslag !

Afgelopen weekend was het zover. FC Utrecht O14 tegen Excelsior O14 een belangrijke competitie wedstrijd. Na de aftrap begint Excelsior met hoge druk op de bal, waarbij ze doorstappen met de aanvallende middenvelder op centrale verdediger van FC Utrecht. Stappen die uiteindelijk geen dreiging waren voor FC Utrecht. FC Utrecht kreeg al in de 8e minuut een kans aan de rechterkant die wordt gecreĆ«erd door Jahlani Fonteni via een goede voorzet op Timo Jansen die hem langs die keeper kopte. Helaas zat er net een voet tussen van de verdediger van Excelsior. FC Utrecht kreeg in de loop van de wedstrijd steeds meer kansen. Jahlani Fonteni en Tijn den Bogende kregen al snel een kans en stonden oog in oog met de doelman van Excelsior die de bal er goed uit hield. Uiteindelijk was dat niet goed genoeg want in de 21e minuut wist Tijn den Bogende de bal uit een corner goed in te koppen: 1-0.

In de 2e helft begonnen beide teams wat rommelig. De bal ging heen en weer. Excelsior kreeg nog mogelijkheden om de bal in de 16 te krijgen van FC Utrecht. Dat leverde verder geen gevaar opl voor de thuisploeg. In de 54e minuut zette FC Utrecht met hoog tempo druk op de keeper die de bal naar voren trapte over de as van het veld. Torben Bos reageerde alert en wist de bal naar Ronnie Klaver te koppen die hierop Tijn den Bogende inspeelte die hem keurig langs de keeper schoot: 2-0. In de 62e minuut onderschepte Ilyas van Stuijvenberg de bal en plaatste hem diep richting Cheveyo Mul die het duel won met de centrale verdediger en uiteindelijk goed wist af te ronden: 3-0. In de 70e minuut kreeg de spits van Excelsior nog een kans binnen de 16 maar Justin Eversen wist hem goed te pakken. In de eindfase van de wedstrijd zette FC Utrecht nogmaals goed druk op de keeper die de bal weer door de as schoot in de voeten van Jahlani Fonteni die daarna zonder enige hinder richting de goal kon dribbelen en hem van 20 meter snoeihard binnen schoot: 4-0.