Er is nog maar net gefloten voor het begin van de tweede helft wanneer Jonas Arweiler de bal krijgt aangespeeld. De Duitse aanvaller dribbelt één man voorbij en nog één én nog één om vervolgens met zijn linker de bal perfect achter doelman Petar Staskovic te schieten. Een prachtig doelpunt, 0-3 en de wedstrijd is zo goed als beslist.

Rode kaart
De wedstrijd begint met elf tegen elf, maar daar komt snel verandering in. Na een klein kwartier spelen wordt Arweiler weggestuurd door een schitterende steekpass van Hicham Acheffay. De Duitse spits van Jong FC Utrecht wordt in het zestienmetergebied van FC Dordrecht neergehaald door Noah Lewis. De verdediger van de ploeg uit Zuid-Holland moet van leidsman Sam Dröge met rood het veld verlaten. Jong FC Utrecht speelt vanavond dus ruim 75 minuten tegen 10 man.

Goed begin
De Domstedelingen beginnen uitstekend aan het duel met FC Dordrecht. Waar afgelopen maandag, na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Helmond Sport, trainer/coach René Hake het nog had over kansen afmaken bewijst aanvaller Acheffay goed te hebben geluisterd naar de woorden van zijn trainer. De vleugelspeler snijdt na vier minuten spelen naar binnen en haalt uit. Zijn schot eindigt laag in de hoek achter doelman Stoskovic: 0-1.

Acheffay
De aanvaller van Jong FC Utrecht laat vandaag zien wat hij in huis heeft. Met gevaarlijke kansen, goede voorzetten en doelpunten zorgt hij voor genoeg gevaar richting het doel van FC Dordrecht. De naam Acheffay staat vanavond drie keer op het scorebord, een hattrick en dus mag de aanvaller van de beloftenploeg uit de Domstad de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

FC Dordrecht-uit
In het afgelopen seizoen werd dit duel gespeeld op de allerlaatste speelronde. Mitchell van Rooijen zorgde er in de slotminuten destijds voor dat Jong FC Utrecht dat seizoen niet als laatste maar als een-na-laatste eindigde. Door deze overwinning staat de ploeg van trainer/coach René Hake nu op plek 5 met 17 behaalde punten.

Interlandperiode
Na een drukke week komt er voor Jong FC Utrecht even een rustige periode aan. Door de interlandperiode komt de beloftenploeg van FC Utrecht komend weekend niet in actie. De eerst volgende wedstrijd voor de ploeg van trainer/coach René Hake is op vrijdag 18 oktober. Op die dag speelt Jong FC Utrecht een thuiswedstrijd, op Sportcomplex Zoudenbalch, tegen De Graafschap.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 5-2 (0-2)

4. Hicham Acheffay 0-1
28. Hicham Acheffay 0-2
47. Jonas Arweiler 0-3
54. Renny Smith 1-3
66. Hicham Acheffay 1-4
82. Renny Smith 2-4
84. Petar Stoskovic (e.d.) 2-5

Gele kaarten: Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht), Renny Smith (FC Dordrecht), Junior van der Velden (Jong FC Utrecht)