Interlandbreak: Het spoorboekje

09 oktober 2019

Diverse spelers van FC Utrecht gaan met vertegenwoordigende elftallen op pad. Een overzicht.

Gevoetbald wordt er in de Eredivisie komend weekend niet, maar overal ter wereld rolt de bal. Er staan (jeugd)interlands op het programma, en daarin is voor diverse spelers van FC Utrecht mogelijk ook een rol weggelegd. FCUtrecht.nl stelde een spoorboekje samen.

Woensdag 9 oktober
Vandaag (woensdag) speelt Oranje O17 hun eerste EK-Kwalificatieduel. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt in Venray voor het duel met de leeftijdsgenoten van Kosovo. Middenvelder Stan Wassenaar en spits Mees Rijks behoren niet tot de definitieve selectie van trainer Mischa Visser maar zijn wel toegevoegd aan de stand-by lijst.

Donderdag 10 oktober
Morgen (donderdag) neemt Oranje O20 het op tegen Portugal O20. Doelman Fabian de Keijzer is opgenomen in de selectie van trainer Bert Konterman. Tommy St. Jago en de verhuurde Nick Venema staan op de stand-by lijst. Om 19.00 wordt er afgetrapt in Katwijk aan Zee.

Vrijdag 11 oktober
Er is een kans dat Maarten Paes en Justin Hoogma aankomende vrijdag in actie komen. Beide spelers van FC Utrecht zijn geselecteerd voor Jong Oranje, dat op die dag een EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Jong Portugal. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt in De Vijverberg,

Zaterdag 12 oktober
Oranje O17, het team waar middenvelder Stan Wassenaar en spits Mees Rijks op de stand-by lijst staan, speelt op deze dag de tweede EK-kwalificatiewedstrijd in Uden tegen Wales O17.

Maandag 14 oktober
De ploeg van trainer Bert Konterman speelt op deze dag een uitwedstrijd in Polen. Daar neemt Oranje O20 het op tegen de leeftijdsgenoten van Polen. Om 18.30 wordt er afgetrapt in het SK Kalisz stadion in Kalisz.

Dinsdag 15 oktober
De drukste dag van de interlandperiode kunnen we wel stellen. Jong Oranje speelt om 18.30 uur een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Jong Noorwegen. Een half uur later start de wedstrijd tussen Slovenië O17 en Oranje O17. Ook de verhuurde Othmane Boussaid komt deze interlandperiode in actie. De 19-jarige Belg is opgeroepen voor de selectie van België O21, dat om 20.00 uur een EK-Kwalificatiewedstrijd speelt tegen Moldavië O21. Die wedstrijd begint om 20.00 uur in het ‘King Power at Den Dreef stadion' in Leuven.