Hake: ‘Trots op het team’

25 oktober 2019

Trainer/coach René Hake over het 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur.

Jong FC Utrecht speelt vanavond met 1-1 gelijk tegen Friese koploper SC Cambuur. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake.

“Ik heb wel een dubbel gevoel overgehouden aan deze wedstrijd”, begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing op de wedstrijd. “Voor mijn gevoel had er meer in gezeten, maar aan de andere kant ben ik ook heel trots op de ploeg dat je vandaag weer heel dichtbij de overwinning bent gekomen. Bovendien heeft SC Cambuur in een week tijd twee wedstrijden gespeeld en wij drie. Als je bekijkt dat wij tegen titelkandidaten De Graafschap en SC Cambuur meer dan gelijkwaardig zijn, dan kunnen we daar in ieder geval heel erg positief naar kijken.”

Na de 4-0 nederlaag tegen Jong Ajax afgelopen maandag is het punt vandaag tegen koploper SC Cambuur erg welkom. “Na afloop van die wedstrijd tegen Jong Ajax heeft de ploeg zelf geconcludeerd dat ze het als team niet goed genoeg hadden gedaan. Dan is het duidelijk dat zij zich weer moeten laten zien als één team. Ik vind dat ze dat vandaag heel goed hebben gedaan. Ze hebben geknokt en geprobeerd om goed te voetballen, wat erg lastig was tegen een ploeg als SC Cambuur die hoog druk zet. Dan is het erg belangrijk om in de momenten die je krijgt toe te slaan. Die momenten hebben we gehad, maar daarin waren we net niet effectief genoeg.”

“Maar goed, 1-1 tegen koploper SC Cambuur. Ik denk dat we daar ook tevreden mee moeten zijn en ik ben trots op het team dat we dit kunnen brengen.”