Hake: ‘Stappen gemaakt’

04 oktober 2019

Trainer/coach René Hake over de 2-5 overwinning op FC Dordrecht.

Jong FC Utrecht wint vanavond (vrijdag) met 2-5 van FC Dordrecht. Na afloop van dit duel in de Keuken Kampioen Divisie sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake.

René Hake had het afgelopen maandag, na het 1-1 gelijkspel tegen Helmond Sport, over kansen afmaken. “Vandaag hebben we vijf goals gemaakt in één wedstrijd, dat is natuurlijk heel goed maar dat hadden er ook wel een paar meer kunnen zijn.” De trainer/coach van Jong FC Utrecht baalt van de twee tegentreffers. “Als je zo snel met elf tegen tien man komt, dan hadden we daar echt meer uit kunnen halen door goed te blijven combineren en het spel simpel te houden. Dat we dan alsnog twee tegendoelpunten krijgen, daar word ik niet vrolijk van. Onze twee centrale verdedigers krijgen dan ook nog allebei een gele kaart, dat zijn dingen die met ervaring te maken hebben. Dat moeten ze leren en daar moeten ze slimmer in worden.”

“Gelukkig was de marge groot genoeg en zijn we er niet ingetrapt om een tweede gele kaart te krijgen. De wedstrijd had totaal anders kunnen lopen als we met tien tegen tien kwamen te staan.” Hicham Acheffay scoorde vandaag drie doelpunten, de trainer/coach van Jong FC Utrecht kijkt tevreden terug op zijn prestatie. “Het is natuurlijk bijzonder om drie keer te scoren in een wedstrijd. Dat zijn mooie momenten in je carrière.”

Voor Jong FC Utrecht wordt een drukke periode afgesloten. “We hebben nu tussen de beide interlandperiodes vijf wedstrijden gespeeld en geen enkele wedstrijd verloren, veel goals gemaakt en als ploeg zijn we enorm gegroeid. Dat laten we ook zien op de ranglijst. We hebben stappen gemaakt en dat is voor dit team mooi om te zien.”