Hake: 'Dit past niet bij Jong FC Utrecht'

21 oktober 2019

Trainer/coach René Hake baalt van 4-0 nederlaag tegen Jong Ajax, en de manier waarop die tot stand komt.

Jong FC Utrecht legde het vanavond (maandag) af tegen Jong Ajax. In Amsterdam won de thuisspelende ploeg met 4-0. Na afloop van de match op De Toekomst sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht over de Keuken Kampioen Divisie-partij.

“We hebben ons vanavond niet als team gepresenteerd. En daar begint alles bij. Onderling was er vanavond ook niet de klik om het voor elkaar te krijgen. De spelers stuurden elkaar onderling te weinig aan”, aldus oefenmeester René Hake van Jong FC Utrecht in de catacomben van De Toekomst. 

“Het is gaandeweg de wedstrijd ook niet gelukt daarin verandering te brengen. Het is geen echte wedstrijd geweest en dat is doodzonde, want je bent met elkaar juist zo goed bezig”, doelt de trainer/coach van de Utrechtse beloftenploeg op de ongeslagen reeks van zeven Keuken Kampioen Divisie-matchen, waaraan in Amsterdam dus een einde komt. “Vandaag lieten we een ander gezicht zien. Een gezicht dat niet past bij Jong FC Utrecht.”

“Jong Ajax heeft een goeie ploeg”, ging Hake verder. “Als je tegen dat team resultaat wil halen, moet je als team goed zijn en zowel defensief als offensief sterk zijn. Dat waren we vanavond niet.”

“De wil ontbrak vandaag”, vervolgde Hake. “Terwijl dat normaliter juist een sterk punt is van deze ploeg. Je moet hier van leren en de spelers moeten in de volgende wedstrijd laten zien dat ze het begrepen hebben. Tegen koploper SC Cambuur, ja, vrijdag. Dan mogen we weer aan de bak."