Gelijk tegen Friese koploper

25 oktober 2019

Jong FC Utrecht deelt de punten met SC Cambuur: 1-1.

Jong FC Utrecht speelde vandaag een Keuken Kampioen Divisie-duel met SC Cambuur Leeuwarden. De Domstedelingen vochten voor elke meter en moeten uiteindelijk de punten delen met de Friezen: 1-1.

Nog een kwartier te gaan voordat scheidsrechter Stan Teuben zal fluiten voor het eindsignaal. Tussenstand op dat moment: 1-1. Of men zeker is dat deze tussenstand ook de eindstand zal worden? Absoluut niet. De beide ploegen zorgen nog voor genoeg gevaar. De Domstedelingen komen erg dichtbij de overwinning door een schot van Velanas. Optisch bedrog zorgt ervoor dat het publiek gaat juichen, maar de poging van de 21-jarige middenvelder eindigt in het zijnet. Jong FC Utrecht had vanavond meer verdiend.

Met ’t koppie
Het is de ploeg uit de Domstad dat vanavond de score opent. Een schot van Gabriël Culhaci wordt getoucheerd door een verdediger van SC Cambuur. Doelman Sonny Stevens kan nog maar net voorkomen dat die bal in het doel eindigt, maar moet de corner voor Jong FC Utrecht toestaan. De hoekschop wordt genomen en Mitchell van Rooijen werkt de bal vervolgens met zijn borst in het doel: 1-0.

Penalty
Lang kunnen de Domstedelingen niet genieten van die voorsprong. Een kleine tien minuten later komt de voorzet van Jarchinio Antonia tegen de hand van Christopher Mamengi: Penalty. Robert Mühren, topscorer van de Friese voetbalploeg, benut de strafschop en zorgt ervoor dat SC Cambuur weer op gelijke hoogte komt.

Cruciale Keijzer
Doelman Fabian de Keijzer laat vanavond zien dat hij er op de juiste momenten staat. In de slotfase van de wedstrijd voorkomt de goalie van Jong FC Utrecht met een uitstekende redding dat Mühren zijn tweede treffer op het scorebord kan zetten en daarmee ook hoogstwaarschijnlijk de winnende kan scoren.

Lonwijk
Justin Lonwijk maakt vandaag weer zijn eerste minuten op het veld. De aanvallende middenvelder raakte in het begin van het seizoen, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV, geblesseerd. Het is voor het eerst sinds 4 augustus dat Lonwijk minuten kan maken in een competitiewedstrijd voor (Jong) FC Utrecht. De aanvallende middenvelder is vandaag erg dichtbij de openingstreffer, maar ziet helaas dat zijn poging door Jordy van Deelen voor de doellijn wordt tegengehouden.

Telstar
Het elftal van trainer/coach René Hake komt volgende week vrijdag weer in actie. Op die dag reizen de Domstedelingen af naar Velsen-Zuid voor het uitduel met Telstar. Om 20.00 wordt er afgetrapt in het Rabobank IJmond Stadion. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht – SC Cambuur 1-1 (0-0)
61. Mitchell van Rooijen 1-0
69. Robert Mühren 1-1

Gele kaarten: Rida El Barjiji (Jong FC Utrecht), Kellian van der Kaap (SC Cambuur), Jordy van Deelen (SC Cambuur), Sylian Mokono (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 566

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (85. Mark Pabai), Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Justin Lonwijk (46. Odysseus Velanas), Rida El Barjiji; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay

Opstelling SC Cambuur:
Sonny Stevens; Jordy van Deelen, Calvin Mac-Intosch, Kellian van der Kaap, David Sambissa (55. Alex Bangura); Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Robin Maulun (86. Stanley Akoy); Issa Kallon, Robert Mühren, Ragnar Oratmangoen (55. Jarchinio Antonia)