FC Utrecht onderuit in GelreDome

05 oktober 2019

Domstedelingen verliezen met 2-1 van Vitesse.

FC Utrecht heeft het duel met directe concurrent Vitesse verloren. In het GelreDome werd er vandaag (zaterdag) met 2-1 verloren. Adam Maher scoorde het doelpunt aan Utrechtse zijde.

Het staat 1-1 wanneer Max Clark de bal ontvangt, net buiten het zestienmetergebied van FC Utrecht. De Britse verdediger van Vitesse haalt uit, spits Tim Matavz zorgt ervoor dat het schot van richting wordt veranderd en de bal glipt vervolgens door de handen van doelman Maarten Paes. Het GelreDome juicht, de Sloveense spits heeft zojuist de eindstand op het scorebord gezet: 2-1.

Vroege tegentreffer
FC Utrecht kijkt na 9 minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Op dat moment krijgt Vitesse een corner. Verdediger Max Clark weet precies wat hij moet doen en kopt de bal snoeihard in het Utrechtse doel. De Domstedelingen moeten al vroeg in de achtervolging.

Treffer Maher
Adam Maher zorgt na ruimt een half uur spelen ervoor dat zijn ploeg op gelijke hoogte komt. FC Utrecht is op dat moment in de aanval en probeert in het zestienmetergebied van Vitesse te komen. Er is weinig ruimte waardoor de bal in de kluts richting de middenvelder van FC Utrecht rolt. Maher twijfelt geen moment, neemt een klein aanloopje en haalt verwoestend uit richting het doel van Remko Pasveer. De doelman van Vitesse kan alleen maar toekijken hoe Maher zijn eerste treffer maakt in het shirt van de FC uit de Domstad.

Nummer 4
De wedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse stond vandaag in het teken van 'Nummer 4'. Eén rugnummer waar beide clubs veel herinneringen aan hebben en een rugnummer waar veel emoties bij komen kijken. In de 4e minuut van de wedstrijd werd het spel dan ook stilgelegd door scheidsrechter Björn Kuipers en kwam er een staande ovatie van de aanwezige supporters in het GelreDome. 

Interlandperiode
Vanwege de interlandperiode komt de ploeg van trainer/coach John van den Brom volgende week niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd voor FC Utrecht is op zaterdag 19 oktober. Om 20.45 wordt er in Stadion Galgenwaard afgetrapt voor het thuisduel met PSV. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.

Vitesse – FC Utrecht 2-1 (1-1)

9. Max Clark 1-0
38. Adam Maher 1-1
68. Tim Matavž 2-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Thomas Buitink (Vitesse)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 12.704

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Eli Dasa, Danilho Doekhi, Armando Obispo, Max Clark; Oussama Tannane (35. Navarone Foor), Riechedly Bazoer (87. Thomas Buitink), Bryan Linssen; Matúš Bero; Tim Matavz, Nouha Dicko (69. Jay-Roy Grot)

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Bart Ramselaar (69. Urby Emanuelson), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Issah Abass (46. Jean-Christophe Bahebeck), Sander van de Streek (76. Václav Černý)