FC Utrecht O19 reeg het aantal kansen vanmiddag aaneen, maar wist er bar weinig van te benutten. Door een snelle achterstand in de 1e en een domme penalty tegen in de 2e helft keek de ploeg van trainer Robert Wijnands lange tijd tegen een achterstand aan.
Toen het na 75 minuten spelen nog steeds 0-2 voor de bezoekers was, rees de vraag of de thuisploeg vanmiddag ooit wel aan scoren zou toekomen. Daar leek het niet echt op. Ze probeerden het wel en vaak, maar steeds lukte het niet. Het grote aantal kansen was niet aan FC Utrecht besteed. Veel balbezit hebben en op de helft van de tegenstander spelen is natuurlijk prima, maar het moet ook ergens toe leiden. En daar ontbrak het aan. Tot minuut 79.
Een domme handsbal van Spartaan Jay den Haan in het eigen doelgebied leverde Utrecht een terechte penalty op. Jay den Haan kon gaan douchen. Net als eerder in de wedstrijd al 2 keer namens Sparta gebeurde, werd ook deze strafschop benut, maar nu voor de thuisploeg. Djevencio van der Kust schoot beheerst binnen. Het was het vonkje dat het restant van de wedstrijd deed ontbranden en kantelen richting een resultaat voor de thuisploeg.
Dit was waar ze naar op zoek waren: de aansluitingstreffer. Het publiek ging er eens goed voor zitten, immers met nog ruim een kwartier te gaan + de extra tijd kon het nog wel eens interessant worden. Een beter spelend 11-tal van Utrecht tegen 10 van Sparta, dat moest zich uitbetalen.
En interessant werd het, omdat het beleg van het Spartaanse doel resultaat opleverde. In de 90e minuut vond Özcan Yasar het net door de bal slim met het hoofd van richting te veranderen, onbereikbaar in de verre hoek voor Sparta's doelman Rijk Janse. Daarmee bezorgde Yasar zijn ploeg een punt, want in de 5 minuten toegevoegde tijd werd er niet meer gescoord.
De analyse van de trainer:
"Wij geven simpel, veel te simpel, 2 keer een penalty cadeau. Daardoor kon Sparta op een 0-2 voorsprong komen. Daardoor leek het lang een verloren wedstrijd. Dat kunnen wij onszelf aanrekenen en dat doen wij ook. Maar kijk je naar het verloop, naar de spelopvatting, naar de geleverde arbeid, ja goed, dan waren wij toch echt wel de betere. Ik zie dan dat wij voldoende kansen hebben gecreëerd. Maar we belonen onszelf niet. Pas in het laatste deel van de wedstrijd komen wij aan scoren toe, te laat voor de volle buit."
Heeft FC Utrecht dan een punt gewonnen of er 2 verloren? "Ja goed, je wilt altijd méér, da's logisch, maar uiteindelijk blijft over dat ik vind dat we een verdiend punt uit het vuur gesleept hebben."
FC Utrecht O19 - Sparta Rotterdam O19 2-2
06. 0-1 Patrick Brouwer (p)
63. 0-2 Patrick Brouwer (p)
79. 1-2 Djevencio van der Kust (p)
90. 2-2 Özcan Yasar