Afgelopen dinsdagavond kwam er een einde aan de bekerillusies van Utrecht O17. Na een knotsgekke slotfase waar in blessuretijd drie doelpunten te noteren vielen, was Vitesse O17 na strafschoppen (5-6) te sterk. FC Utrecht dacht te klus wel even te kunnen klaren, daar reeds ruim een week geleden een 2-0 zege op de Arnhemmers in de competitie te noteren viel. Anders kun je de slechte, en dat is een understatement, eerste helft van de Domstedelingen niet verklaren. Al binnen de minuut na het eerste fluitsignaal van arbiter De Vink, was er een onbegrijpelijk misverstand tussen keeper Steyn Gerritsen en aanvoerder Jens Guiting en pakte Vitesse het vervroegde Sinterklaascadeau dankbaar uit: 0-1. Het was een voorbode voor wat er nog komen ging. Voor rust was er geen enkele uitgespeelde kans en zorgde de anders zo degelijke achterhoede voor nog enkele hachelijke momenten. Vitesse kon nog eenmaal profiteren en zodoende begon Utrecht aan de tweede helft met een 0-2 achterstand. Trainer Rudy Jansen bracht O16 speler Aurelio Oehlers voor de onzichtbare Juruël Bernadina en Stan Wassenaar voor middenvelder Siep Keulemans. O17 begon vanaf minuut 1 met een belegering van de Vitesse defensie. Maar toen Vitesse na slordig balverlies aan Utrechtse zijde bij een uitval voor 0-3 zorgde leek de wedstrijd gespeeld. Het tekent de strijdlust van de Utrechters dat zij zich daar nog niet bij neerlegden. De watervlugge Oehlers zordge al snel na de Arnhemse treffer voor paniek in de Vitesse defensie, waarop Mohamed Akharaz voor de 1-3 zorgde. En tien minuten later nam Jens Guiting een afgeslagen hoekschop in één keer op de pantoffer voor de aansluitingstreffer. Utrecht ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar dat ging veel te gehaast en zonder overleg. In de negentigste minuut viel dan ook de beslissing: spits Eray Surul zorgde met zijn vierde treffer voor de genadeklap. Beslissing? Genadeklap? O17 dacht daar anders over en wist binnen twee minuten alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen: Dion Versluis versloeg keeper Nigel van Haveren in de korte hoek en Oehlers bekroonde zijn prima invalbeurt met een mooie lob over diezelfde Van Haveren heen. Alle moeite bleek helaas voor niets want daar waar Utrecht vanaf de strafschopstip drie keer miste, deed Vitesse dat slechts twee keer, dus was er na 8 strafschoppen enorme teleurstelling bij O17.Trainer Rudy Jansen had graag verder doorgedrongen in het bekertoernooi: "Alhoewel we wat andere jongens vanavond de kans hebben gegeven, moeten we voldoende kwaliteit hebben om Vitesse te verslaan. Maar wat we voor rust hebben laten zien, beantwoordde niet aan die kwaliteit. Alhoewel het na rust niet veel beter was, hebben we wel met z'n allen tot en met de blessuretijd gestreden voor een goed resultaat, daarvoor moet ik de jongens een compliment geven. Dat je er dan toch met strafschoppen uitvliegt, dat is zuur."

"01  0-1  Eray Surul

"30  0-2  Eray Suru

"55  0-3  Eray Surul

"57  1-3  Mohamed Akharaz

"66  2-3  Jens Guiting

"90+1  2-4  Eray Surul

"90+3  3-4  Dion Versluis

"90+4  4-4  Aurelio Oehlers

Opstelling FC Utrecht O17: Steyn Gerritsen, Nathan O'Niel, Wes Bottenburg, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Imanuel Bonsu, Juruël Bernadina ("46 Aurelio Oehlers), Joshua Mukeh, Mees Rijks ("65 Dion Versluis), Siep Keulemans ("46 Stan Wassenaar), Mohamed Akharaz ("75 Achraf Boumenjal).