De assistent-trainer van sc Heerenveen merkte na afloop van de wedstrijd sc Heerenveen O17 - FC Utrecht O17 terecht op: "als we deze wedstrijd vorig seizoen hadden gespeeld, dan hadden we gewonnen". Want na 80 minuten stond het nog steeds 1-0 voor de Friezen. Dus gelukkig voor de Domstedelingen duren wedstrijden van O17 dit seizoen 90 minuten en benutte Utrecht deze extra tijd om de wedstrijd toch nog in zijn voordeel te beslissen. Dat was gezien het spelbeeld en de kansenverhouding dan wel verdiend, maar het zag daar op dat moment niet naar uit. Utrecht was de wedstrijd niet goed begonnen. Met name aan de rechterkant van de verdediging hadden de Utrechters geen vat op hun tegenstanders. Het was dan ook een voorzet van die kant die Heerenveen spits Donat Varga in de 6e minuut vol op de pantoffel nam en daarmee keeper Mikki van Sas kansloos liet: 1-0. Utrecht werd pas na een kwartier echt gevaarlijk, maar de inzet van Juruël Bernadina was veel te slap om Heerenveen doelman Jaimy Kroezen te verrassen. Het was wel het sein voor O17 om de wedstrijd in handen te nemen. Utrecht kreeg dan ook veel kansen, maar slordig afwerken en een uitstekende Friese doelman voorkwamen een verdiende gelijkmaker. De laatste had wel het geluk aan zijn zijde, toen spits Mees Rijks na een prima aanval  de bal voor een leeg doel overschoot en dat was ook het geval toen Bernadina in het strafschopgebied werd neergehaald en iedereen om een strafschop riep. "Hij liet zich te gemakkelijk vallen" oordeelde de verder prima opererende arbiter van dienst ten onrechte. Utrecht had het dan ook aan zichzelf te wijten dat het met een achterstand de rust in ging.
In de tweede helft bleef Utrecht de betere ploeg, maar weigerde het de kansen te benutten. Stan Wassenaar was er het dichtst bij, maar alleen voor de Friese doelman, kwam de laatste als winnaar te voorschijn. Tot de 87e minuut. Trainer Rudy Jansen had al veel eerder aanvallend gewisseld, door spits Dion Versluis te brengen voor verdediger Ky-mani van Gonter. Tot dan toe zonder resultaat. Echter in die bewuste minuut vond keeper Mikki van Sas met een prachtige diepe bal Versluis die de bal direct uit de lucht met de buitenkant schoen de juiste richting meegaf en daarmee Kroesen kansloos liet: 1-1. Een ontlading bij alles wat FC Utrecht was als gevolg. En die ontlading werd nog veel groter toen Wes Bottenburg in de 90e minuut uit een hoekschop van de ingevallen Mohamed Akharaz ook nog de 1-2 binnenkopte. De Heerenveners probeerden daarna nog op de gelijkmaker aan te sturen door bij een vrije trap ook de doelman mee naar voren te sturen. Van Sas stompte de voorzet echter weg precies voor de voeten van Bernadina die de bal teruglegde op Akharaz, die vanaf de middenstip de bal in het verlaten Heerenveen doel wist te schieten en daarmee de definitieve beslissing in Utrechts voordeel bracht: 1-3.  "Een hele belangrijke", vond trainer Rudy Jansen, "want, hoewel ik de hele wedstrijd heb gezegd dat het wel goed zou komen, had ik er toen niet meer op gerekend. We begonnen niet goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden we wel de bovenliggende partij. Het schortte toen aan de afwerking, maar uiteindelijk hebben we wel verdiend gewonnen. Het deed me met name goed dat de beleving bij de doelpunten niet alleen van de veldspelers, maar ook vanaf de bank kwam."
A.s. dinsdag de 29e speelt O17 een bekerwedstrijd tegen Vitesse, aanvang 18.30 en volgende week zaterdag 2 november is PEC Zwolle de tegenstander, aanvang 14.30. Beide wedstrijden worden gespeeld op Zoudenbalch.
"06  1-0  Donat Varga
"87  1-1  Dion Versluis
"90  1-2  Wes Bottenburg
"90+3  1-3 Mohamed Akharaz
Opstelling FC Utrecht O17:  Mikki van Sas, Ky-mani van Gonter ("67 Dion Versluis) , Wes Bottenburg, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Imanuel Bonsu, Juruël Bernadina, Joshua Mukeh, Mees Rijks, Achraf Boumenjal, Stan Wassenaar ("69 Mohamed Akharaz).