Iets later begonnen dan gepland, de weersomstandigheden waren prettig dus niks stond vandaag in de weg voor een mooie en lekker pot voetbal. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd De Graafschap zette meteen goed druk waardoor FC Utrecht af en toe best moeite had om hier onderuit te voetballen. In de 4e minuut kon Olivier van Zijl bijna te scoren uit een corner genomen door Jahlani Fonteni. 1 Minuut later weet Jahlani Fonteni de bal goed voor te geven, Timo Jansen zette zijn voet er tegenaan te zetten maar de bal werd gepakt door de keeper. In de 7e minuut is het wel raak, Sven Weijs zette een goede aanval op en plaatste de bal naar Gustav Vicente Arcos Sundqvist. Deze speelde zich net buiten de 16 mooi vrij en rondde prachtig af over de keeper in de verre hoek: 1-0. 11e Minuut overtreding van Sven Weijs binnen de 16.... penalty. Keeper Yaell Samsom zat in de goede hoek en weet de bal nog te raken, helaas was het schot te hard: 1-1. Net voor rust een goede pass van Ronnie van Klaveren. Helaas schoot de bal rakelings naast het doel.

We gingen de kleedkamer in met een ruststand van 1-1.
De Superboeren startten de 2e helft meteen gevaarlijk doordat FC Utrecht de bal slordig uitverdedigde.  De spits van De Graafschap ging met de bal aan voet gaat recht op keeper Yaell Samson af, zijn schot werd knap gered en via de lat weggekopt door aanvoerder Olivier van Zijl.  FC Utrecht ontsnapte aan de 1-2. Niet veel later weer slecht uitverdedigen van FC Utrecht. De bal belandde voor de voeten van de spits van De Graafschap. Deze rondde nu wel goed af en FC Utrecht kwam op een 1-2 achterstand. In de 50e minuut wisselde trainer Brian Groeneweg drie spelers. Dat heeft duidelijk geholpen want Cheveyo Mul scoorde na een mooie rush door de benen van de keeper: 2-2. De Graafschap werd nog één keer gevaarlijk via een vrije trap net buiten de 16. Het schot ging over de muur maar keeper Yaell Samson pakte de bal eenvoudig.
FC Utrecht bleef hongerig en ging op zoek naar 3-2. In de 60e minuut een vloeiende aanval, voorzet van Noë Misumi op Gustav Vicente Arcos Sundqvist. Hij maakte knap zijn tweede doelpunt van de middag: 3-2. In de blessuretijd kwam Cheveyo Mul weer knap door en maakte de 4-2!
Eindstand 4-2. FC Utrecht heeft goede zaken gedaan en de dik verdiende 3 punten binnen.